Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Közbiztonsági tájékoztató

2021. június 30.

Tisztelt Budakalásziak!

A közbiztonság iránti aggodalom tökéletesen érthető, mindannyian itt élünk, budakalászi lakosok vagyunk.

A polgárőrség korábbi vezetői, a városvezetés és a városrendészet hónapokkal ezelőtt elindította az előző ciklusban elsorvadt Polgárőr Egyesület újjászervezését, de ez a covid-helyzet és a szükséges engedélyek miatt időigényes folyamat volt. A járványhelyzet lazulása – és persze az elszaporodó betörések – miatt ez szerencsére felgyorsult, illetve a rendőrséggel is komoly, napi szintű egyeztetések zajlottak illetve folyamatosan zajlanak. A kamerafelvételek elemzése és a lehetséges elkövetők összehangolt ellenőrzése, valamint a megnövelt rendőrségi jelenlét is a kialakult helyzet mielőbbi megoldását szolgálta, szolgálja.

Az önkormányzat az első perctől támogatta a nemrég elindult lakossági kezdeményezést is.

Külön köszönet valamennyi civilnek, akik szervezik és részt vesznek a közbiztonságot szolgáló járőrözésben, és köszönet azoknak az önkormányzati képviselőnek is, akik szintén feladatot vállalnak.

Reméljük, hogy a felajánlott telefonkészülékek is jól hasznosulnak.

A Polgárőr Egyesület újjáalakulásáig erre az aktivitásra még szükség is lesz, mert habár az önkormányzat kérésére gyakoribb a rendőri jelenlét, sajnos a rendőrség nem képes hosszabb távon fenntartani a közbiztonságot szolgáló folyamatos ellenőrzést. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a jó szándékú civil és önkormányzati kezdeményezések egymást erősítsék, ne pedig rivalizáljanak egymással, illetve a közbiztonság ügye ne lehessen a személyes ambíciók terepe.

Tegnap kikerült a honlapra (facebook oldalra) egy tájékoztatás, hogy a polgárőrség újjászerveződik, ez a munka mostanra jutott el odáig, hogy tudtuk hirdetni a jelentkezést is. A polgárőrség korábbi megszűnésében sajnos fegyelmi problémák is közrejátszottak, ezért az önkormányzat fegyelmezett, hatékony, jól működő rendszert akar kialakítani, hogy a városrendészet és a polgárőrség egymást kiegészítve, a rendőrség munkáját támogatva tudjon minél hatékonyabban dolgozni.

Halász Jenő az egyesület régi-új vezetője várja a közügyek iránt érdeklődők jelentkezését.

Addig is kiemelt helyet fogunk adni a közbiztonsági és a toborzással kapcsolatos valamennyi hírnek.

Még egyszer köszönet minden jó szándékú segítségért és önzetlen felajánlásért!

 

Budakalász Város Önkormányzata