Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 28. szerda | Elemér napja

Hírek

 

Hamarosan folytatódik a Budai út rekonstrukciója

2018. március 02.

A Budai út rekonstrukciójának eredményeit láthattuk az őszi- téli időszakban, amelyről korábban is folyamatosan hírt adtunk. E komplex, több lépcsős projekt keretében megújul, zöldül, korszerűbbé válik a városközpont megjelenése. A Budai út Polgármesteri Hivatal felé eső oldalán megvalósult a járdafelújítás, előkészítették a növénykádakat és parkolóhelyek épültek ki.

A kétségek eloszlatása érdekében fontos tisztázni, hogy a kivitelező kizárólag a téli időjárás miatt vonult le az építési területről. A munka jelenleg még nem zárult le, a kedvezőbb idő beköszöntével fejezik majd be az építkezést. A kockaköveket ezután döngölik még, söprik be és hozzák szintbe. A növénykádakat várostűrő fákkal és virágokkal ültetik majd be és az ágyások kialakítását is folytatják.

A Budai út túlsó oldalán ezt követően szintén megkezdik a felújítási munkákat. Megújul így a Posta-köz, ahol rövid pihenőre állhatunk majd meg városi sétánk során, az itt létesülő kis parkban. A területen ivókút, padok, növények szolgálják majd a gyalogosok komfortérzetének növelését. A kanyarban az út nagymértékben beszűkül, így e szakasznak a kiszélesítése is megvalósul, melyre a Közút Zrt. -től már meg is érkeztek az engedélyek.