Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Közérdek a kintlévőségek behajtása

2023. október 06.

Követeléskezelési és végrehajtási eljárás során 2023-ban eddig mintegy 50 millió forint adóbevétel folyt be az önkormányzati adóhatóság számláira Budakalászon. Az energiaválság miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került önkormányzatok számára létfontosságú a köztartozások hatékony beszedése. A kintlévőségek behajtása a közteherviselés elvei szerint és a jogkövető magatartás érvényesítése miatt is fontos közérdek.

Idén az önkormányzati adóhatóság eddig 319 fizetési felhívást küldött ki az adótartozással rendelkező vállalkozások részére. Azok kaptak „Fizetési felhívást”, akik a 2023. évben esedékes helyi adókat még nem, vagy nem maradéktalanul egyenlítették ki. Akik a felhívásra sem teljesítettek, azoktól a hatóság más módon igyekezett beszedni a tartozást. Követeléskezelési és végrehajtási eljárás során 2023-ban eddig mintegy 50 millió forint adóbevétel folyt be az önkormányzati adóhatóság számláira.

Az önkormányzati adóhatóság 2023-ban a helyi adók II. féléves befizetésének határidejét figyelembe véve folytatja a végrehajtási- és követeléskezelési eljárást. A szeptember 15-i befizetési határidő után a hátralékokat kiértékelik, és ez alapján az adóhatóság fizetési felhívásokat küld a hátralékkal rendelkező adózók részére. Ezt követően a vállalkozások esetében hatósági átutalási megbízást, magánszemélyek esetében pedig jövedelemletiltást kezdeményeznek.

Ügyfeleink adótartozásukat úgy is rendezhetik, ha más adó számlán lévő túlfizetésének átvezetését kérik. Ha az adózónak fizetési nehézséget jelent a tartozás egy összegben történő megfizetése, úgy részletfizetést kérhet.

További információk: https://www.budakalasz.hu/ugyintezes/adougyek/