11 °C

Budakalász

2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella napja

Hírek

 

Közétkeztetés, mindenkiről igyekszünk gondoskodni

2020. március 24.

 A szociálisan rászoruló családok hosszú távú ellátása beindult, a tegnapi napon rendészeink már kiosztották az első 50 adag ételt és a szintén felajánlásból származó 17 csomagnyi pékárut. Köszönet a nagylelkű felajánlóknak! A biztonságosan csomagolt ételt a későbbiekben is a rendészeink viszik ki a hivatásos és önkéntes szociális szervezetektől kapott címekre.

? A közétkeztetést végző céggel folytatott tárgyalások után a budakalászi oktatási-nevelési intézményekbe járó, bölcsődés, óvodás és általános iskolás korú gyermekek közétkeztetése is igénybe vehető március 30-tól, jövő hét hétfőtől.

? A mai napon a szülői címlistákra eljutnak az erről szóló, részletesebb információk. Kérjük, kísérjék figyelemmel az intézményekből érkező, erről szóló híreket! FONTOS: kérjük, azon szülők is erősítsék meg ételrendeléseiket az intézmények által megküldött e-mail címen, akik korábban már leadták azokat.

A kiszállított ételek egytálételek, hőkezeltek, zárt dobozban szállítják. A menük ára változatlan. Az eddig ingyenes ellátásban, vagy 50 %-os kedvezményben részesülő gyermekek esetében a kedvezményeket továbbra is biztosítjuk.

A bölcsődében 4, az óvodában 3 étkezés kérhető, az iskolai étkeztetés esetén lehet választani a tízórai, az ebéd, és uzsonna közül.

Az ételek az oktatási-nevelési intézményekben vehetők át. Amennyiben több budakalászi intézménybe járnak a gyermekek egy családban, a szülő választhatja ki, hogy az átvevőpont ezek közül melyik legyen – ám ezt mindig jelezni szükséges a rendeléseknél. Ha a családban él olyan gyermek, aki nem budakalászi intézménybe jár, de életvitelszerűen a városban tartózkodik, számára is kérhető étel.

A jövő heti ételrendelést március 25. (szerda) 12 óráig, az intézmények által jelzett e-mail címre küldött levélben leadni, ezt követően érkezik az elektronikus számla. A március 30. (hétfőtől) rendelt étkezések esetén március 25. (szerda) 23:59 percig szükséges az átutalási megbízásokat megtenni.

Az új ételrendelésekre vonatkozó szabály szerint következő hétre történő ételrendelést az azt megelőző hét szerda 12 óráig, lemondást az azt megelőző hét csütörtök 15 óráig lehet a megadott e-mail címen keresztül intézni. Ha esetleg a családok nem vennék igénybe a megrendelt étkezést és ezáltal többletfizetés keletkezik, azt a következő rendeléskor jóváírják.

Minden rendelésnél az elektronikus levélben a következő adatokat szükséges megadni: a gyermek (testvér) neve, születési ideje, lakcíme, iskola esetén osztály, óvoda/bölcsőde esetén a csoport neve, az ételrendelés időszaka, valamint az étel átvételének helyszíne.
Ebédet csak egy teljes hétre lehet rendelni és lemondani, azonban az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében kérjük, hogy aki egész hónapra szeretne ebédet rendelni, azt egyszerre tegye meg.