Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. szeptember 26. szombat | Jusztina, Pál napja

Hírek

 

Közlekedésbiztonsági akció Budakalászon

2020. szeptember 16.

Európai Mobilitási Hét 2020

Idén szeptember 16. és 22. között tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett. A Faluház munkatársa, Uttó Vanda, a “Sétálj, bringázz Budakalászon!” rendezvény főszervezője az Európai Mobilitási Hét 2019. évi kampányzáró rendezvényén díjat és egy biciklit vehetett át országos szinten is kiemelkedő munkájáért. Büszkék vagyunk rá, ismét gratulálunk neki az elért eredményéért!

Közlekedésbiztonsági akció Budakalászon

Az idei mobilitási hét első napján láthatósági karkötőt osztottak a budakalászi városrendészek a Szentistvántelepi Általános Iskolánál lévő zebránál, felhívva ezzel a figyelmet a bitzonságos közlekedésre. Hamarosan kezdődik a már szintén hagyományos Október a Látás Hónapja rendezvénysorozat, mely minden évben arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy jól látni és jól látszani egyaránt alapvető a biztonságos közlekedés során, utazzon az ember autóval, kerékpárral vagy gyalog. Az októberi programokról az esemény weboldalán olvashatnak részleteket ide kattintva>>

A gyerekek és a felnőttek is örömmel fogadták a láthatósági karkötőket a mai akció és a szombati “Sétálj, bringázz Budakalászon!” rendezvényen is.

Városrendészünk a zebrán is átkísérte a gyalogosokat.