Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 20. hétfő | Bernát, Felícia napja

Hírek

 

Közösségi költségvetés: május 23-ig szavazhatunk!

2024. május 15.

Ön melyik ötlet megvalósítását támogatja?

A Közösségi költségvetés bevezetésének célja, hogy minél többen közvetlenül is bekapcsolódjanak a városunkat érintő döntéshozatalba. Beérkeztek a javaslatok, az online szavazás elindult és május 23-án délig tart.

A 2024-es városi költségvetésben 13 millió forint áll rendelkezésre. Ebből 10 millió forint új ötletek megvalósítására, 3 millió forint pedig a tavaly elindított projektek folytatására jut.

Idén is olyan ötleteket vártunk, amelyek közérdekűek, közösségi szemléletűek és fenntarthatók. Összesen 7 pályázat érkezett, ebből 6 felelt meg a kiírásnak.

Minden 16. életévét betöltött budakalászi lakos voksolhat. Az online szavazófelületen ki lehet választani a támogatott ötletek sorrendjét. Az első helyen szereplő 6, a második 5, a harmadik 4, a negyedik 3, az ötödik 2, a hatodik pedig 1 pontot kap.

Az összességében legtöbb pontot kapott ötletek kerülnek a Képviselő-testület elé. Döntésüket követően a megvalósításban az Önkormányzat szorosan együttműködik majd a nyertes ötletgazdákkal. Az a cél, hogy a kezdeményezések 2024-ban meg is valósuljanak. A szavazás elindult, itt voksolhatunk.

A tavalyi Közösségi Költségvetésből új közösségi tér jött létre a Táncsics utca elején, megújult a Tündérmanó ösvény, elindult a Szülők-nevelők akadémiája és zajlik a Kalászi kocsiösvény kialakítása is.