Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Külsős bizottsági tagok bemutatkozása

2020. január 08.

A képviselő-testület 2019. november 7-i ülésén megszavazta a bizottságok külsős tagjait. Az alábbiakban az ő bemutatkozó soraikat olvashatják. Bernula Pál, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagja összeférhetetlenség miatt lemondott külsős bizottsági tagságáról, az új tag megválasztásáról a 2019. december 12-i ülésen döntött a testület. Jerkovics Pétert választották meg új tagnak. Az ő bemutatkozását hamarosan közzétesszük.

Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

Gera Istvánné

A BME építészmérnöki karán szerzett építész diplomát, melyet a későbbiekben költségszakértői és műszaki ellenőri szakképesítésekkel egészített ki. 30 éve az egyik hazai gyógyszergyárban beruházások és felújítások tervezésével, előkészítésével, kivitelezések irányításával foglalkozik, néha egy-egy családiházat is tervez. Kisgyermekkorától kedvenc kirándulóhelye volt a Pilis, célpontjai a Kevélynyereg, pomázi Kőhegy, Csobánka Oszoly szikla. 1999-ben telektulajdonosként kerültek Budakalászra, ötgyermekes családként a hétvégéket töltötték itt, majd 3 év építkezés után 2010-ben költöztek ide véglegesen, a Berdóba. Úgy véli, Budakalász gyönyörű hely, de sok a megoldandó probléma, elvégzendő feladat. Az itt lakó emberek szeretnék a környezeti értékeket megőrizni, de emellett szebb, és kényelmesebb a környezetre is vágynak, és ezért szívesen tennének is. Az önkormányzati testület külsős tagjaként abban szeretne segíteni, hogy ezeket a meglévő közösségi energiákat is mozgósítva egyre élhetőbbé váljon Budakalász.

 

dr. Hantos István

Magyar-történelem szakos tanárként dolgozik, de jogász diplomával és oktatásinformatikusi végzettséggel is rendelkezik. 1995-ben költözött családjával Budakalászra, a Berdó – akkor még nagyon elhanyagolt – oldalába. Itt tanulták meg, hogy egy magára hagyott kis közösség saját erejéből is igen sokra juthat, ha összefog és a saját egyéni érdekeit erősen háttérbe szorítva, a közös célokért hajlandó tevékenykedni. Így lett ott használható út, gáz, közvilágítás és – szintén pedagógus felesége révén, nyakában harmadik gyermekükkel házról házra járva, aláírásokat gyűjtve – kukás szemétszállítás. A Budakalászért Védegyletet egyik alapítója s annak jelöltjeként 2007-2019 közt önkormányzati képviselője volt. Nagy reményt fűz az új városvezetéshez, testülethez és a mögöttük álló szakemberekhez. Támogatásukra vállalt újra szerepet a helyi ügyekben először a 2011 Egyesület tagjaként, majd most, újra a Területfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság külsős tagjaként.

 

 

Bokory Gábor

44 éves építőmérnök, vasúttervezési- és üzemeltetési szakmérnök. Feleségével és három gyermekükkel a Béke sétány szomszédságában élnek. Nagyapai hagyományt követve főtervezőként, illetve projektvezetőként dolgozik egy közlekedési létesítményeket tervező cégnél. Az eddigi munkái során magyarországi, illetve külföldi út- és vasúttervezéssel kapcsolatos beruházásokban vett részt. A Magyar Mérnöki Kamarában több tisztséget is ellát. Munkája egyben hobbija is, szabadidejében is szívesen utazik. Célja az emberek számára biztonsággal használható, szerethető és esztétikus városi terek, közlekedési rendszerek kialakítása. A bizottság munkáját korszerű tervezési szemlélettel, aktív részvétellel kívánja segíteni.

 

 

Gubán Sándor

Építészmérnök, a monori kistérség főépítésze. 1972, tősgyökeres feleségével való megismerkedése óta él Budakalászon, akivel három gyermeküket is a településhez való kötődésre nevelték. Részt vett a Budakalászi Baráti Kör egyesület megalapításában és vezetésében. 1990 és 1998 között önkormányzati képviselő, a településfejlesztési bizottság elnöke, majd 2013-ig külsős tagja. Létrehozása óta részt vesz az építészeti tervtanács munkájában.

 

 

Pénzügyi-Gazdasági Bizottság

Ormándlaki Balázs

Szüleivel 25 éve költöztek Budakalászra, jelenleg 6 éves lányával, 8 éves fiával és feleségével élnek a Márton Áron utcában. Tanulmányait közgazdasági területen végezte, nemzetközi gazdálkodás szakirányon. Az elmúlt 6 évben saját online marketingre szakosodott vállalkozást épített fel. Rendszeresen tart szakmai tréningeket, valamint tanácsadóként és coachként segíti közepes méretű vállalkozások fejlődését. Szeretné, ha a kisközösségekre jellemző szoros emberi kapcsolatok és a közös munkálkodás városunk fejlesztésében egyre élénkebb közösségi életet teremtene Budakalászon. Nagy felelősség és megtiszteltetés számára, hogy a Pénzügyi és Gazdasági bizottság külsős bizottsági tagjaként városunk forrásteremtésének hatékonyságát növelheti, valamint hogy hozzájárulhat, ahhoz, hogy az Önkormányzat kiadásai a lehető legnagyobb társadalmi haszonnal járjanak a budakalásziak számára.

 

Simon Péter János

47 éves, közgazdász, jelenleg befektetési alapkezeléssel foglalkozik, fontosnak tartja az öngondoskodás kiemelkedő szerepének széleskörű megismertestését. Évek óta foglalkozik roma származású diákok támogatásával, célja, hogy a középiskolát eredményesen befejező diákok a felsőoktatásban is megállják helyüket.
2012-ben, harmadik gyermekük születése után költözött családjával Budakalászra. Emberi léptékek, friss levegő – minden adottnak tűnt ahhoz, hogy jól érezzék itt magukat. A tenni akarás, a fontos és jó dolgok megőrzésének szándéka, előremutató változások ösztönzése nagyon fontos számára. Szeretné a várost még jobbá, még élhetőbbé tenni, úgy érzi, nagy szükség van a közös gondolkodásra és a mielőbbi cselekvésre. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság külsős tagjaként azon fog dolgozni, hogy Budakalász gazdálkodását átláthatóvá tegyék és az új városvezetés által megfogalmazott célok mentén biztosítsák városunk hosszú távú fejlődésének pénzügyi alapjait.

 

Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottsága

Horváth Emese

Agrármérnök, sportoktató, két gyermek édesanyja. Családjával 1998 óta él Budakalászon. Egyetem után lógyógyász asszisztensként dolgozott, majd egy kutatásfejlesztő Zrt. munkatársa volt. A Budakalászért Védegylet tagjaként fontosnak tarja Budakalász természetközeli részleteinek megőrzését Külterületen található tanyájukon 2002 óta tart óvodáskorú gyermekeknek környezetismeret foglalkozásokat. Jelenleg lovas oktatással és atipusos gyermekek fejlesztésével foglalkozik.

 

 

 

 

Dr. Tündik András

37 éves, orvos. Feleségével és öt fiú gyermekükkel négy éve élnek Budakalászon. Már beköltözésükkor megérezték a helyi közösség szeretetét, erejét, amiben hisznek és amit kerestek. 10 éve háziorvosként dolgozik Budapest XVII. kerületének egyik családias jellegű körzetében. Három éven keresztül egy szociális és rehabilitációs alapítvány munkáját is segítette. Praxisát az emberek egészségéért folyamatosan fejleszti, a diagnosztikát segítő korszerű eszközökkel bővíti, a megelőzés érdekében rendszeresen szűréseket végez, emellett háziorvos kollégáinak szakmai előadásokat is szervez. Munkája során kiemelten fontosnak tartja a pontos diagnózisra való törekvést, mely elengedhetetlen a megfelelő terápia megválasztásához. Ezt az alaposságot, hozzáállást, szemléletet szeretné képviselni a bizottsági ügyekkel kapcsolatban is.

 

Horváth Emőke

13 évvel ezelőtt két gyermekükkel költöztek ide Kalászra, erre a nyugodt, békés településre. Az évek során gyarapodott kis családjuk, és most már 4 gyermek büszke édesanyja. Jelenleg az oktatásügyben, a Tempus Közalapítvány projekt-koordinátoraként dolgozik. Munkája során, kollégáival közösen nagyon sok területen szerez értékes gyakorlati ismeretet a mai pedagógusok mindennapi kihívásairól, gondjairól és örömeiről. Reméli, hogy így szerzett ismereteit tudja majd kamatoztatni, mint bizottsági tag. Véleménye szerint rengeteg szakmai kihívást tartogat a fejlődő Budakalásznak az új iskola és az új óvoda, melyeknek jól megfelelni kulcsfontosságú a jövő generációja számára. Azt tartja magáról, hogy nemcsak a szavak embere, hanem a tetteké is. Ezért aktívan szeretne tenni azért, hogy olyan helyen lakhasson családjával, barátaival, ahol a város vezetése nemcsak szavaiban nyitott és kíváncsi az itt lakók véleményére, hanem meghallgatja, komolyan veszi azokat, és épít rá. Szeretné, ha a leendő városvezetés felelősen, jó sáfárként gazdálkodna a rábízott javakkal, hogy gyermekeink is élvezni tudják Isten áldásait itt Budakalászon.

Lontainé Hegymegi Erzsébet

20 éve él férjével és három gyermekükkel Budakalászon. A fiatal házasok egyház közösségében mozgalmas, sokszínű és nyitott befogadó új nagycsaládban találták magukat. 2004-2006 között az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntes szervezőjeként a szolgálathoz forduló, a faluban és a környéken élő kisgyermekes családok napi életében felmerülő gondok megoldásában segített. 2005-ben a Magyar Rákellenes Liga munkatársaként ismerkedett meg az Egészséges Budakalászért Egyesülettel, – közismertebb nevén az Egészségklubbal – , melynek elnöki tisztségét 2011-2013 között látta el. Azóta is havi rendszerességgel klub programokat szervezt, vezet. 2018-ban az önkormányzat „Egészséges Budakalászért!” díszoklevelét kapta meg munkája elismeréséül. Jelenleg Óbudán, szociális szakgondozóként dolgozik az idősek nappali ellátásában, mint foglalkoztatást szervező. A jövőben megoldandó szociális nehézségekre szeretne megfelelő megoldást találni, javasolni. Célja, hogy a városban egy közösséget építő biztonságos szociális rendszer működjön.