Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

Kultúrpiknik volt a Hollóvölgyben

2022. szeptember 12.

Az idei Kultúrpiknikre sokan látogattak ki, a nagyszerű programok remek hangulatot teremtettek.

Több fesztiválon és szabadtéri rendezvényen részt vettem már, de a Kalászi Kultúrpiknik határozottan a kedvencem lett mind közül. A Hollóvölgy önmagában is lenyűgöző, a hely atmoszférája alapból sikerre ítél minden eseményt. Mire háromkor megérkeztünk a koncertre, addigra már nagy volt a nyüzsgés; sokan énekeltek, ringatóztak a ritmusra, voltak akik borospohárral és egy szelet zsíroskenyérrel a kezükben derűsen beszélgettek és voltak, akik nyakláncot, koszorút készítettek, gyöngyöt fűztek, kerámiát vagy köveket festettek. A tömeg nagy részét már ismertem vagy a Faluházból, az óvodából, a játszótérről, vagy éppen a szomszédságunkból.

Képek: Hartl-Nagy Tamás

A szervezők és a házigazda, Nyers Csaba kitettek magukért: senki sem maradt éhen. Kedvencünk a sült húsos zsíroskenyér és Nyers Csaba egyik specialitása, a medvehagymás-napraforgós pogácsa volt.

Kardos-Horváth János koncertjét követően az összes gyermek egy doboz köré sereglett, amiből Góbi Rita bújt elő és a felnőtteket is lenyűgözve táncolt el egy kisebb történetet, amit a végén együtt játszott el az aprónéppel. Az előadás alatt nem tudtam elmozdulni magam sem, mert a peformansz engem is teljesen rabul ejtett.

A kultúrkvíz a felnőttek játéka volt, ami után újra a táncművészeté lett a főszerep; Villany Leó improvizációs műsorát láthattuk, de Matisz Flóra zenei aláfestése önmagában is megállta volna a helyét.

A táncosokat Baranyai Barna stand-up show-ja követte, majd a lemenő nap fényeiben közösen dobolhattunk a Barakoo dobkörrel.

Orbán Bori és Pánczél Kristóf zenei duója, ami a sanzonok világát hozta el a völgybe, méltó befejezése volt a napnak.

A rendezvény kifejezetten kedvezett a kisgyerekes családoknak, hiszen a kedves gyerekfoglalkozások (melyek a naplementéig biztosítva voltak) és Góbi Rita előadása mellett a Hollóvölgy egy biztonságos közege volt a kicsiknek is; élvezhették a friss levegőt, szabadon szaladgálhattak, nem kellett attól tartani, hogy kiszaladnak az útra.

A programmal kapcsolatban az fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne, ha egy évben többször kerülne megrendezésre a Kultúrpiknik, mert egy év túl sok idő, amit várni kell a következőre.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek és az önkénteseknek, akik szívüket-lelküket beleadták a rendezvénybe, Nyers Csabának, hogy otthont  adott a pikniknek bemutatva az íjászbirodalom kincseit, a Schieszl Borháznak a frissítő fröccsök alapanyagaiért, a Big Ben Teaháznak, akik minőségi, szálas teáikkal támogatták az eseményt. Köszönjük továbbá minden kézművesnek és foglalkozásvezetőnek a türelmes, készséges munkáját!