Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Küzdelem a macskák túlszaporodásának megállításáért

2019. augusztus 14.

Az állatvédők budakalászi tevékenysége, mellyel a macska populációk elszaporodásának megakadályozását tűzték ki célul, továbbra is sikeresen működik önkormányzati támogatással. A szervezet folytatja a gazdátlan macskák ivartalanítását, a részletekről az alapítvány vezetőjét, Dr. Kassay Viktória állatorvost kérdeztük.

„Önkéntesek és helyi állatorvosok részvételével, összefogásával működünk. A nemzetközileg alkalmazott módszer lényege a csapdázás, ivartalanítás és visszaengedés lépéseiből áll. A macskák esetében általában már viselkedésük alapján is megállapítható, hogy gazdával rendelkező, vagy kóbor állatok. A gazdás egyedek láthatóan szelídek és gondozottak.

Az Önkormányzat 400.000 forintos támogatásának segítségével az elmúlt egy hónapban a Zöldövezet Állatorvosi Rendelőben két nőstény és két kandúr macska ivartalanítását végeztük el. A Főnix Állatorvosi Rendelőben egy nőstény macskát ivartalanítottak, valamint sérülés miatt a farok csonkolására került sor. A cicák gyógyultak, jól vannak, a bal fülön nemzetközileg elfogadott jelöléssel visszaengedtük őket eredeti környezetükbe. A Napvirág Idősek Otthonában élő kiterjedt macskaállomány ivartalanítását is megkezdtük, a vezetőséggel a kialakított együttműködés sikeres.”

Amennyiben Ön budakalási lakos és a környezetében kóborló ivaros gazdátlan cicáról tud, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Macska Menta Alapítvánnyal a honlapjukon szereplő elérhetőségek bármelyikén: macskamenta.com. Közös erővel előzzük meg a macskák túlzott elszaporodását, ami a verekedések és területvédő harcok miatt egyaránt rossz az állatoknak és a lakókörnyezetüknek is!