Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Lakossági fórum a Faluház környékén várható fejlesztésekről

2023. október 25.

November 6-án 17:00 órától lakossági fórum és tervbemutató lesz a Faluház környezetében tervezett beruházásokról.

Az elfogadás előtt lévő új Helyi építési szabályzat és Szabályozási terv jelentős változásokat indíthat el a város központjában. A Lenfonó területén, illetve környékén új közösségi terek, parkok jöhetnek létre, új közlekedési kapcsolatok alakulhatnak ki.

Már rövid távon is jelentős fejlesztések várhatók a területen. Az Önkormányzat sikeresen pályázott a Faluház udvarának megújítására, az új szabadtéri színpad megépítését is magába foglaló beruházás jövőre valósulhat meg. Hamarosan elkezdődhet a Lenfonógyár területének parkosítása is. Első ütemben a Ciklámen utca felől nyílhat meg a korábbi ipari terület, a beruházás keretében új gyalogos és kerékpáros kapcsolat alakulhat ki Szentistvántelep és a városközpont között. Ugyancsak fontos elem a Szentendrei út déli oldalán 2021-ben megépült járdaszakasz folytatása a BÉSZKÜ előtt, a körforgalomtól a Téglási András utcáig.

A városvezetés fontosnak tartja, hogy a környékbeli lakók megismerjék és véleményezzék a terveket, illetve megfelelő válaszokat kapjanak a kérdéseikre. A lakossági fórumon bemutatjuk az eddig elkészült tervanyagokat és a beruházások várható ütemezését. Az érdeklődők választ kaphatnak a Faluház működésével kapcsolatban felmerült panaszokkal és aggodalmakkal kapcsolatban is, különös tekintettel a zajterhelésre.

A lakossági fórum november 6-án 17:00 órakor kezdődik a Faluház báltermében.