Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Lakossági fórumok az új építési szabályokról

2023. szeptember 19.

A tervek alapján jelentősen csökken a beépítésre szánt területek, illetve a kijelölt, de még be nem épült lakóterületek aránya, ugyanakkor a közpark és az erdőterületek, valamint a beépítésre nem szánt sport és rekreációs célú különleges területek lényegesen több helyet kapnak a városban. Budakalász hivatalos oldalára felkerült az új Településszerkezeti terv, valamint a Helyi építési szabályzat és Szabályozási terv tervezete. Szeptember 21-én, 25-én és 26-án 17 órától településrészenként lakossági fórumokat tartunk a Faluházban, ahol a budakalásziak részletesen megismerhetik a dokumentumokat.

A várost négy éve irányító 2011 Környezet– és Értékvédő Egyesület választási programjának legfontosabb célja az újabb lakópark építések és a fenntarthatatlan ütemű betelepülés megakadályozása. Az építési szabályok felülvizsgálata és a közösség érdekeit szem előtt tartó Élhető Budakalász Program ezért indult. A településrendezési eszköztár felülvizsgálata befejeződött, elkészült az új Településszerkezeti terv, az új Helyi építési szabályzat és a Szabályozási terv tervezete. A dokumentumok felkerültek a város honlapjára.

A legfontosabb, hogy az egymásra épülő vizsgálatok, koncepciók és tervdokumentációk alapján több mint 32 hektárral csökkennek az eddig beépítésre szánt területek a zöld környezet javára. A Faluház nagytermében településrészenként lakossági fórumokat is tartunk, hogy a budakalásziak részletesen megismerhessék a változásokat, az írásos véleményeket pedig 2023. október 5-én 12 óráig várjuk a telepulesrendezes@budakalasz.hu címre.

A Faluház nagytermében településrészenként lakossági fórumokat tartunk az alábbi időpontokban:

A lakossági fórumok tapasztalatai és az írásos vélemények feldolgozása után az új Településszerkezeti terv, az új Helyi építési szabályzat és a Szabályozási terv a Képviselő-testület elé kerül, elfogadásuk az év végén várható.

Az új településrendezési dokumentumokkal kapcsolatos hirdetmény itt olvasható.