Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Lakossági tájékoztatás! – „kötelező haladási irány jobbra” közúti tábla kihelyezése

2021. június 10.

Budakalászon a Hegyalja utca és a Pomázi úti kereszteződésben, a Hegyalja utcából nem lehet balra kikanyarodni a Pomázi útra, ezt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. záróvonal felfestése jelzi. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közútkezelő felszólítására, a záróvonal jelzés megerősítéseként az Önkormányzat kihelyezi a „kötelező haladási irány jobbra” közúti táblát.

A Hegyalja utca és a Pomázi úti kereszteződésnél, a Szentistvántelepi HÉV-megállónál gyalogosátkelőhely köti össze a Pomázi út két oldalát. A gyalogosátkelőhely előtti záróvonal – ami tiltja a Hegyalja utcából való balra kanyarodást a Pomázi útra – lekopott. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatáskörében újra felfestette a záróvonalat, elsősorban a gyalogosok védelmében. Az Önkormányzatnak ilyen esetekben kötelessége kihelyezni a záróvonal, mint közúti jelzés megerősítéseként a „kötelező haladási irány jobbra” közúti táblát a Hegyalja utcába, valamint tájékoztatni a lakosságot a tábla kihelyezéséről. A tábla kihelyezése a közeljövőben – egy-két napon belül – megtörténik.

FRISSÍTÉS!

A „kötelező haladási irány jobbra” közúti tábla kihelyezése a Hegyalja utca és a Pomázi úti kereszteződésnél a Hegyalja utcában megtörtént 2021. június 10-én.

Borítókép és fotók: Budakalász város Önkormányzata