Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 19. vasárnap | Ivó, Milán napja

Hírek

 

Legyünk a házi tésztakészítés mesterei! – tésztakészítő tanfolyam Budakalászon

2023. február 16.

Aki evett már minőségi házi tésztából készült húslevest vagy tradicionális olasz ételkülönlegességet, már tudja, hogy a tészta nem csak egy köret; a tészta az étel törzse, alapja. Most itt a lehetőség, hogy mi is megtanuljuk a házi tészta készítésének csínját-bínját, amivel lenyűgözhetünk mindenkit, aki leül az asztalunkhoz.

Áprilisban négy alkalmas házi tésztakészítő tanfolyam indul a Faluházban négy egymást követő csütörtökön (04. 06., 04.13., 04.20., 04.27.) 15-18 óráig. A tanfolyamot Ágnecz Mónika tartja, aki minden résztvevő számára biztosítja a tészta minőségi hozzávalóit és a tésztaformázó eszközöket. Aki teheti, hozzon magával egy éles kést, gyúródeszkát és sodrófát, akinek nincs, jelezze a regisztráció során, hogy a tanfolyamra biztosítva legyen mindenki számára  a munkaeszköz.

A négy alkalom összesen 25 000 Ft/fő, a tanfolyamra regisztráció szükséges, a jelentkezési szándékot az info@fazekaskucko.hu emailcímen tudják jelezni.

Amire a tanfolyamon számíthatunk:

1. nap: Megismerkedhetünk a tésztakészítés alapjaival; hozzávalókkal, lisztfajtákkal, megtanulhatjuk a jó minőségű házi tészta begyúrását, nyújtását, a magyar és olasz területeken ismert vágott tészták elkészítését.

2. nap: Kézi tésztagépek használata, azzal való nyújtás, olasz tészták vágása, kézi formázása (carganella, fusilli, farfalle, loringittas, strozzapreti, tagliatelle, loringhittas, carotelli), valamint a magyar kézzel formázott tészták elkészítésének titkai (csigatészta, orsótészta, egyéb apró tészták).

3. nap: Színes tészták készítése természetes növényi hozzávalókból, fűszerhasználat, a fabordázó és egyéb eszközök használata, gnocchi (krumplinudli) elkészítése.

4. nap: Töltött tészták elkészítése különböző formában, töltelékek előkészítése, végül megismerhetjük a tésztafőzés szabályait.

 

A mindennapi alkotás, gondoskodás örömét azok a lányok, asszonyok, anyák, nagymamák ismerik, akik két kezük erejét, szívük szépségét az asztalra teszik.
Vágjunk bele együtt, mindenkit szeretettel várunk!