Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2020. december 02. szerda | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Legyünk óvatosak az őszi szünetben is!

2020. október 26.

Noha egyelőre nem került sor tömeges intézménybezárásokra, de az emelkedő esetszámok fokozott óvatosságra intenek. Az őszi szünet idén rendhagyó: használjuk föl okosan a járvány elleni védekezéshez.

A hírek szerint egyelőre úgy tűnik, hogy az iskolákban és óvodákban bevezetett megelőző intézkedések sikeresen fogják vissza a járvány terjedését: a legfrissebb adatok szerint hazánkban 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet. Ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti idáig.

A 10 napos őszi szünet lehetőséget teremt többek között arra is, hogy a gyerekek és nevelők közötti interakciók minimalizálójának, ami bizonyosan hasznos a járvány elleni védekezés szempontjából. Ugyanakkor az esetszámok gyors növekedésére tekintettel érdemes néhány szempontot a szünet idejére szem előtt tartani:

A gyerekek összesen tíz napig élvezhetik a szünet adta örömöket és lehetőségeket, de nagyon fontos, hogy a járványügyi védekezésre ez alatt az idő alatt is odafigyeljünk – akár helyettük is.

Tippek a szünetre:

 

 

 

Az őszi szünetben minden oktatási intézményben sor kerül majd fertőtlenítő takarításra, hogy a szünet végével ismét biztonságban fogadhassák a gyermekeket.