Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Ma autók helyett gyerekek és kerékpárok foglalták el az úttestet a Mályva utcában

2021. szeptember 20.

Az Európai Mobilitási Hét budakalászi rendezvénysorozata keretében ma délelőtt a telepi óvodások aszfaltrajzversenyt és kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek utcájukban. Autók helyett így színes kréták és kerékpárok gurultak, hogy a gyerekek és óvodapedagógusaik is jelezzék a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés fontosságát.

Az Európai Mobilitási hét 1998 óta minden évben a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott rendezvénysorozat. Idén tizennyolcadik alkalommal csatlakozott Magyarország a kezdeményezéshez. Kedden reggel a budakalászi óvodákba és iskolákba kerékpárral és gyalog érkezőket meglepetéssel várják a szervezők. Szerdán délelőtt a forgalom elől elzárt Vasút soron lesz aszfaltrajzverseny és játékos sportversenyek; reggel pedig a Petőfi téren, a városházával szemben „bringásreggelivel” várják a munkába kerékpárral indulókat, érkezőket.

A szervezők a budakalászi rendezvényekkel szeretnénk felhívni a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra; a közlekedési mód felelősségteljes megválasztásának fontosságára; a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, valamint a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés térségi fejlesztésének szükségességére.