Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 19. vasárnap | Ivó, Milán napja

Hírek

 

Ma délután Trianonra emlékezünk a Faluházban

2022. június 03.

Ma délután, június 3-án a Nemzeti összetartozás napja alkalmából városunk a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében tartja a megemlékezését 18:00-ás kezdettel. Beszédet mond dr. Kulin Ferenc, a műsorban közreműködik a Lenvirág Tácegyüttes, Kaszás Géza színművész és Szebelédi Zsolt (Szergya). A műsorvezető Benkó Attila.

2010 óta június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Idén ez a 102. évfordulója a trianoni szerződés aláírásának. Néhány éve Kárpátaljáról indult egy mozgalom, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezése, az „Összetartozásunk Tüze” harmadik éve lobban fel. A részletekről a https://gyujtsukmeg.ma/ oldalon lehet tájékozódni.

A tűzgyújtás időpontja 2022. június 4-én, budapesti idő szerint 20:22-kor lesz. Budakalászon a 1111 Szent István Cserkészcsapat csatlakozott az akcióhoz, az ófalui katolikus templom udvarán 20:00-kor gyülekeznek majd és szeretettel várnak mindenkit. Aki otthon csatlakozna az eseményhez és gyertyagyújtásnál nagyobb tüzet szeretne, az a szabályok betartása mellett a szomszédsággal egyeztetve tegye meg. Az Ukrajnában dúló háború mielőbbi befejezéséért ezek a lángok idén a Béke Tüzei is lesznek.