Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Május 17-én újra Alzheimer café

2023. május 10.

Még nem volt olyan régen az idősek bolti idősávja, és a minden médiumon citált vigyázzunk az idősökre felhívás. A járvány megmutatta, hogy a társadalomban egy egységes kép él az idősekről, az egyes emberek fizikai, mentális állapottól függetlenül. A boltokban minden termék a középkorúakra, vagy a fiatalokra van szabva, az aktív életmód elvárása pedig a csapból is folyik. Az időskori demencia rémképe még riasztóbb, még inkább elhessegetjük magunktól a betegség gondolatát is az első tüneteket tapasztalva, hiszen a demenciával élők, az otthon ápoltak, az ápolási munkát végzők mind-mind magukra maradnak a társadalomban. 

Ha nem fogja meg egy család kezét az ellátórendszer, akkor mindenki egyedül érzi magát. Fontos az edukáció, a figyelemfelhívás és fontos a feldolgozás, ha valakinek egy eset kapcsán egy szomorú élménye van. Aki élményeket őriz és dolgoz fel az Alzheimer-kórral kapcsolatban, annak választ kell kapnia a kérdéseire.

– Fogalmazott Balogh Csaba önkormányzati képviselő, a budakalászi Alzheimer café programsorozat szervezője. A szeptember óta rendszeresen jelentkező budakalászi Alzheimer café célja az, hogy a betegség, az otthonápolás terhével senki se maradjon egyedül. Aki a betegséggel napi kapcsolatban van, vagy egy rokona fájdalmas elvesztésének emlékét őrzi, támogató közösségre talál a programsorozaton. Ezúttal körbe rendezzük a padokat és valódi kávéházi hangulatban igyekszünk választ adni, választ kapni kérdéseinkre.

Meghívott előadónk Frank Eszter, a Nikodémus Szeretetotthon vezetője, akikre pedig ezúttal is számíthatunk, dr. Göbl Richárd neurológus, polgármester,  dr. Nagy Zsuzsanna pszichiáter szakorvos, a Kalászi Idősek Klubja dolgozói és az eseménysorozat szervezője, Balogh Csaba önkormányzati képviselő.

A helyszín ezúttal a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár bálterme, a kezdés időpontja pedig 17:00. Az esemény ingyenes.