Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Május 4-től kiterjesztett bölcsődei és óvodai ügyelet kérhető

2020. április 28.

Májustól a szigorú korlátozások lassú feloldására készül a kormányzat, ezért kormányrendelet alapján 2020. május 4-től Budakalászon kiterjesztett bölcsődei és óvodai ügyelet kérhető, csoportonként 5-5 gyermek számára. Erről az intézmények levélben tájékoztatták az érintett szülőket.

Arról, hogy a gyermek egészséges és nincs fertőző betegsége, a szülőknek kell nyilatkozniuk az igénybevétel reggelén. Külön orvosi igazolásra ehhez nincs szükség!

Fontos, hogy az ügyelet igénybevételének szándékát 2 munkanappal korábban jelezni kell az intézmények felé annak érdekében, hogy a gyermek számára az étkezést biztosítani lehessen.

Az ellátást igénylő gyermekek létszámának függvényében fogják intézményeink az ügyelet helyszínét kijelölni. Azokat a szülőket, akiknek gyermeke nem a megszokott épületben kerül majd elhelyezésre, természetesen előzetesen értesítik az intézményvezetők.

Az intézmények biztonságos működése érdekében a járványügyi előírásoknak megfelelően a fertőtlenítés folyamatos, minden szükséges eszköz rendelkezésre áll. A bölcsődei és óvodai dolgozók a munkavégzés alatt szájmaszkot viselnek, az ajánlott távolság betartásával a kontaktusokra ügyelnek, és fokozott figyelmet fordítanak a gyakori és alapos fertőtlenítőszeres kézmosásra is.

Ugyanakkor a bölcsődei és óvodai nevelés sajátosságai miatti fokozott fertőzésveszélyre is fel kell hívni a szülők figyelmét: bölcsődés, illetve óvodás gyermekeknél még kis létszámú csoportszervezésnél sem tartható folyamatosan a személyek között ajánlott 1,5-2 méteres távolság (sem gyermek-gyermek, sem gyermek-felnőtt között). A gyermekek minimum napi 4 óvodai dolgozóval kerülnek több órán át tartó közeli kapcsolatba.

Azt is tudni kell, hogy az óvodás gyermekek higiénés szokásai kortól, fejlettségtől függően sokfélék.

A szülőket arra kérjük, hogy amennyiben a fentiek mérlegelése mellett is már május 4-étől génybe kívánják venni az ügyeletet, azt április 29-én szerda délig juttassák el erre vonatkozó igényüket az intézményvezetőknek.