Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Március 23-án várostakarítás

2024. március 19.

Szombaton tisztábbá varázsoljuk Budakalászt. Jónéhány baráti társaság, egyesület, iskolák, óvodák, cégek és magánszemély döntött úgy, hogy idén is csatlakozik a felhíváshoz. A jelentkezők számából már most látszik, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei várostakarítás is sikeres lesz.

A március 23-i akcióban magánszemélyek, a kalászi cserkészcsapat tagjai, az általános iskolák, az óvodák és még a bölcsődék csapatai is részt vesznek. A kalászi német közösség tagjai, a szerb egyházközség tagjai, a CivilKalász, a horgász egyesület és a kalászi kutyások szintén ott lesznek.  2011 Egyesület, a Lupa Egyesület tagjai mellett a kalászi cégek is bejelentkeztek, ott lesznek a MÁV-HÉV és az Auchan áruház csoportjai is. A Dunakalász Egyesület március 9-én takarított a Duna parton. Akkor és most is a zsákokról, kesztyűkről és konténerekről a város gondoskodik.

Tavaly 6 konténernyi szemetet, összesen 70 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek, idén is hasonló mennyiség várható. Mindenkinek köszönjük, aki már jelentkezett, aki még nem, de szeretne csatlakozni, az péntekig (március 22.) még megteheti.