Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Mától a Kőbányi út – Csalogány utca – Fácán köz közötti területen folytatódik az ivóvízhálózat korszerűsítése

2024. április 02.

Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, ma a Kőbányai út, Csalogány utca, Fácán köz közötti belterületen folytatódik a nagy átmérőjű, új ivóvízvezeték építése. Az április végéig tartó szakaszban a munkagépek a Budai út felől a Kőbányai úton fogják megközelíteni a munkaterületet.

Reggel 7 és délután 5 óra között az igénybe vett utcaszakaszokon nem lesz lehetséges az áthaladás (ezen időszakon kívül minden ingatlantulajdonos gépjárművel is meg tudja majd közelíteni az ingatlanát). Kerülőútként a Lovas dűlőt javasolják a kivitelezők, a munkakezdésre ennek személygépjárművel való használatát alkalmassá teszi a Penta Kft.

A cég a napokban valamennyi érintett lakó postaládájába eljuttatta a munkakezdéssel kapcsolatos információkat. A forgalomkorlátozással kapcsolatosan felmerülő kérdésekre Fucskó László, a Penta Kft. munkatársa válaszol (+3630 221-3879).

Az új 500 mm átmérőjű gerincvezetéket 11 csatlakozási ponthoz kell eljuttatni ahhoz, hogy a rossz állapotban lévő régi 300 mm átmérőjű vezetéket Budakalászon kiváltsák. Az előzetes tervek alapján a Téglási András utca és a körforgalom közötti (lilával jelölt) szakaszt egy speciális béleléses technológiával tervezi felújítani az állami vízszolgáltató. A Lenfonó csomópontnál az új vezetéket bontás nélkül, sajtolásos technológiával fogják kiépíteni.