Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 02. péntek | Anita, Kármen napja

Hírek

 

Mától az Ófaluban is le lehet adni a használt sütőolajat

2022. április 05.

Április 5-től a Kalászi Idősek Klubja Táncsics Mihály utca 19. szám alatti épületének udvarában is leadhatjuk a használt sütőolajat.

A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés, mert egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni. A használt sütőolaj leadását ezért szorgalmazzuk. Kérjük, zárható műanyag flakonban juttassa el a budakalászi átvevőhelyekre, hogy az ne kerülhessen a szennyvízelvezető csatornába, a vizekbe, talajba vagy akár kommunális lerakóba. A használt sütőolaj kiváló biodízel alapanyag, minden cseppje érték.

Április 5-től a Kalászi Idősek Klubja Táncsics Mihály utca 19. szám alatti épületének udvarában is leadhatjuk a használt sütőolajat. Az olaj bedobása nyitvatartási időben történik, ami hétfőtől péntekig 08:00-19:00, szombaton és vasárnap pedig 09:00 és 15:00 között lehetséges.

Budakalászon már több helyen is lehetőség van erre: a Zeneiskolánál és a Szentistvántelepi Iskolában is elhelyezték a gyűjtőedényt. Az Önkormányzat a városban még több gyűjtőedény elhelyezésén dolgozik annak érdekében, hogy minden lakó kényelmesen le tudja adni a használt sütőolajat.

A szolgáltató minden leadott liter sütőolaj után 25 forintot fizet, alapítványi célok támogatására.