Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. május 15. szombat | Szonja, Zsófia napja

Hírek

 

Mától él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul

2020. november 24.

Bejelentették az idősek vásárlási sávjának visszaállítását. A Magyar Közlönyben tegnap közzétett rendelet szerint a szabályok azonban nem teljesen ugyanazok, mint tavasszal voltak. Az idősek bármikor vásárolhatnak, de a védett idősávokban csak ez a korosztály tartózkodhat a jelzett boltokban.

A 65 éven felüliek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között Hétvégén 8-10-ig védett sávban vásárolhatnak az idősek. A frissen megjelent Magyar Közlöny szerint a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet és egyéb drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletet és a gyógyszert, illetve gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. feletti személy tartózkodhat. Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja – írja a Közlöny.