Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

Még várjuk a jelöléseket a városi díjakra

2022. augusztus 23.

Augusztus 31-ig várjuk a lakossági javaslatokat, jelöléseket a „Budakalász Város Díszpolgára” és a „Budakalászért Emlékérem” díjak idei jelöltjeire. Az elismeréseket az október 23-i városi ünnepségen adjuk át.

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 21/2020. (VI.25.) önkormányzati rendelet szerint, a városi díjak adományozásáról szóló 14/2011. (IV.4.) önkormányzati rendelet módosítása értelmében az alábbi díjak jelöltjeire kér és vár javaslatokat, jelöléseket.

„BUDAKALÁSZ VÁROS DÍSZPOLGÁRA” díj

Adományozható annak a személynek, aki a társadalom- és természettudományok, a sport és a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a népzene, a néptánc, a színház, a képző- és iparművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet, kortárs zene, tánc) terén magas színvonalon végzett alkotó tevékenységéért, a sport terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével, a város sport, kulturális életének fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért, a sport, a közművelődés területén maradandó értéket teremtett. Aki kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

„BUDAKALÁSZÉRT EMLÉKÉREM”

adományozható azon személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi, egészségügyi, szociális, sport, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a település értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

A javaslatokat, ajánlásokat írásban, a rendelet 1. mellékletét képező nyomtatványon és elektronikusan szerkeszthető formában (e-mailen az info@budakalasz.hu címen) kell indoklással, méltatással (legalább 1000 karakter) elkészíteni és benyújtani úgy, hogy az a díjátadásakor alkalmas legyen a díjazott érdemeinek ismertetéséhez, a méltatásához.

Jelölő lehet minden budakalászi polgár, aki a honlapon közzétett nyomtatványt kitölti és elküldi

  • postai úton a Budakalász Város Önkormányzata, 2011 Budakalász, Petőfi tér 1. címre vagy
  • aláírva, beszkennelve az info@budakalasz.hu e-mail címre.

Kérjük, hogy a jelöléshez írjanak egy legalább 1000 karakteres indoklást.

A jelölés határideje: 2022. augusztus 31.

Köszönjük!

hdr