Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Megduplázódik a bringatárolóhelyek száma a Faluház udvarán

2021. október 08.

A „Közlekedésbiztonság fejlesztése Budakalászon” projekt keretében elkészültek és holnaptól használatba vehetőek a Faluház, a Könyvtár és a Zeneiskola közös udvarán elhelyezett új kerékpártámaszok. A fejlesztés nyomán megduplázódnak a kerékpár- és rollertárolási lehetőségek a sokak által látogatott intézmények közelében.


A Faluház főbejáratánál, a játszótér és a Csodabogár ovi parkoló felöli bejáratánál, a Zeneiskolánál és a Könyvtárnál összesen 60 kerékpár biztonságos tárolására van immár lehetőség. Mivel az intézményekbe sokan gyereküléssel, vagy kosárral ellátott kerékpárral érkeznek, ezért a támaszokat 100-120 cm távolságra helyezték el egymástól, így a kerékpárok könnyen rögzíthetők mindkét oldalról.


A kerékpártámaszok beszerzésének és telepítésének 583 946 forint értékű költségeit a város pályázati forrásból biztosította. Nyár elején a „Közlekedésbiztonság fejlesztése Budakalászon” projekttel közel 56 millió forintot nyert Budakalász. A pályázat célja a város a központi, közúti forgalommal terhelt részén a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságának növelése, a közlekedési és közbiztonsági feltételek javítása volt. Ennek keretében készült el az új 212 méteres járdaszakasz a Lenfonó és a körforgalom között, illetve a kerékpártárolási lehetőségek bővítése is a Faluház intézményeinél.
Ugyancsak a pályázaton elnyert összeg a forrása a rövidesen elkészülő gyalogátkelőhely-korszerűsítésnek és a kerékpáros nyomvonal kialakításának a város központi részén; illetve a közbiztonságot szolgáló és mindhárom budakalászi HÉV megállóba kerülő új térfigyelő kameráknak is.