Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Megépülhet az új Vasút sori óvoda

2018. június 29.

Budakalászon jelenleg három korszerű, jól felszerelt óvoda látja el a gyermekeket. A Szalonka utcai intézmény új építésű, modern, nagy befogadóképességű épület. A nagy múltú Telepi Óvoda teljeskörű felújítása az elmúlt években valósult meg. A Pomázi úti Nyitnikék Óvoda energetikai megújítását követően tágas, új tornatermet is kapott. Az óvodák udvarát is felújította az Önkormányzat az elmúlt években és majd minden intézményben ovi-focipálya is rendelkezésükre áll az apróságoknak.

A Vasút sori óvodában is szeretne megfelelő és korszerű körülményeket biztosítani a város. Az elavult épület felújítására több pályázatot is benyújtott az Önkormányzat. Az önerő nélküli VEKOP pályázatot elutasították, a 15%-os önerős pályázat elbírálására még folyamatban van.

A városvezetés a zárszámadás elkészítése során és a költségvetés májusi módosításakor úgy döntött, hogy felkészül arra az esetre, ha az óvoda kivitelezése pályázat útján nem valósulhat meg. A Vasút soron így 50 gyermek befogadására alkalmas intézményt kíván építeni a város 2019-ben. Erre az ad módot, hogy a költségvetésben ez évben sikerült 150 millió forint megtakarítást létrehozni, melyet az óvoda építésére különített el a Testület. A jövő évi költségvetés tervezésekor újabb 150 millió forint kerülhet a mostani összeg mellé, ami a mintegy 300 millió forintos beruházási költséget fedezheti.

Az építés előkészítésének részeként a leromlott állagú, vizesedő Vasút sori épületet az idén bontják le. Az új épület a kor elvárásainak megfelelő színvonalú elhelyezést biztosít majd a gyerekek számára három foglalkoztatóval, tornaszobával, konyhai helységekkel és tágas udvarral.