Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Megérkeztek az adai és lövétei fiatalok Budakalászra

2021. szeptember 10.

Szeptember 9. és 14. között a délvidéki Adáról és az erdélyi Lövétéről közel harminc fiatal és kísérőik érkeztek Budakalászra.  A testvértelepüléseink lakói a személyes kapcsolatok elmélyítése és a nemzeti összetartozás tudatosítása érdekében a város és önkéntes budakalászi családok vendégeiként vesznek részt a programokon (Kahl am Mainból most sajnos nem tudtak eleget tenni a meghívásunknak, de rövidesen velük is találkozni fogunk).

A 13 és 20 év közötti fiatalok és kísérőik találkoznak majd a budakalászi cserkészekkel és részt vesznek a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményein is. Meghívásukkal a városvezetés új tartalmat és lendületet kíván adni a testvérvárosi kapcsolatoknak is.

A budakalászi programok megszervezéséhez és lebonyolításához az 1111. Szent István Cserkészcsapat vezetői és tagjai, valamint helyi vállalkozók is csatlakoztak. Köszönjük Hutvágner József és a Hufi Hús; ifj. Schieszl Konrád és a Schieszl Vendéglő, valamint Ferencz Zsolt és a Hasmester Vendéglő közreműködését.

 

Ma reggel a Cserkészház udvarán találkoztak és Szentendrére kirándultak a vendégeink.