Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Meghívó: ünnepélyes eskütétel és megemlékezés

2019. október 20.

Kedves Budakalászi Polgárok! Az október 13-i önkormányzati választáson Budakalász polgárai meggyőző többséggel új polgármestert és új képviselőket választottak. Városunk új polgármestere dr. Göbl Richárd, a képviselő-testület megválasztott tagjai: Balogh Csaba, Czinke Zsuzsa, Forián-Szabó Gergely, Gazda Géza, Kóder György, Nagel István, Rácz Miklós és Dr. Váli István, valamennyien a 2011 Egyesület képviselői; a kompenzációs listáról dr. Krepárt Tamás, Mányai Zoltán és Rogán László, a Fidesz-KDNP jelöltjei szereztek képviselői mandátumot.

Polgármesterünk és az új képviselő-testület tagjai szabadságunk ünnepének évfordulóján, 2019. október 23-án, 15.00 órakor, a Faluház nagytermében, a testület alakuló ülésén tesznek esküt.

16:00 órától fotókiállítás megnyitója következik, majd az ünnepi műsort követően emlékező menettel közösen indulunk el az Omszk-parki kopjafához, ahol az ötvenhatos hősök tiszteletére elhelyezzük a megemlékezés virágait. Az ünnepi alkalomra szeretettel várjuk Budakalász lakóit!

 

Új fejlemény: dr. Krepárt Tamás képviselői mandátumáról lemondott. A listán őt követő Ercsényi Tiborné és Kaltner Károly jelöltek ugyancsak lemondtak önkormányzati képviselői megbízatásaikról, így a Képviselő-testületbe az őket követő Tolonics István kerülhet be – a Fidesz-KDNP jelölő szervezet nyilatkozata alapján. Tolonics István a Helyi Választási Bizottság jogerős döntését követően egy későbbi időpontban tudja mandátumát átvenni.