Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Meghosszabbított nyitvatartás a budakalászi temetőkben

2020. október 30.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek az üdvözült lelkek emléknapja, illetve a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Budakalászon négy működő temető található: a katolikus temető a Klisovác utcában, a szerb temető a Pomázi úton, illetve két önkormányzati tulajdonú köztemető, a Csalogány utcai és a szentistvántelepi temető.

 

A következő napokban a temetők meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket.  A nagykapuk reggel 8.00 órától 18.00 óráig,
míg a gyalogos bejáratok éjjel-nappal nyitva lesznek.

 

 

A következő napokban sokan látogatják majd a sírkrteket. A városrendészek napközben folyamatosan jelen lesznek, hogy segítsék a közlekedést és a rendőrséggel közösen gondoskodjanak a biztonságunkról.

A Klisovác utca környékén ideiglenes forgalmi rend változás is segíti majd az autóval érkezőket, így nemcsak az Egészségház parkolóiban, hanem az Erdőhát utca elején is megállhatunk ezeken a napokon.

A városrendészet mindenkit arra kér, hogy a temető környékén ne parkoljanak a járdára, mert az a gyalogos közlekedést akadályozza. Kérjük, hogy kizárólag az út szélén álljanak meg.

Kegyeletteljes megemlékezést kívánunk!

Mint ahogyan az előző évek során is, a városgondnokság munkatársai az ünnepek előtt idén is kitakarították és rendbe tették a a sírkerteket. Köszönjük a munkájukat!