Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Megismertük a Kalászi kocsiösvény tervezett útvonalát

2024. március 04.

Március 2-án, szombaton a Kalászi kocsiösvény tervezett útvonalát járta be az ötletgazda Gerstenkorn Andrással Forián-Szabó Gergely alpolgármester, Czinke Zsuzsa, Gazda Géza és Váli István önkormányzati képviselők, valamint a hivatal vezető munkatársai. Az első Közösségi költségvetés szavazásán a kezdeményezés harmadik helyen végzett. Tavaly elkészült a koncepció részletes kidolgozása és idén meg is valósul az elképzelés. 

A Képviselő-testület 2023 májusában fogadta el a közösségi költségvetéssel kapcsolatos előterjesztést. A legtöbb szavazatot a Táncsics utca 1. szám alatti ingatlan hasznosítására tett javaslat kapta, az épület környezete azóta szépen fejlődik. A második helyezett Tündérmanó ösvény a város ékessége már. A harmadik helyen a Kalászi kocsiösvény koncepciója végzett, az elfogadott előterjesztés szerint Budakalász 2024-ben valósítja meg ezt az elképzelést.

Szinte az összes Kevély környéki település rendelkezik már tematikus túra-útvonalakkal, kivéve Budakalászt, ahonnan mindössze egyetlen, egy zöld jelzésű turistaút vezet a Kevély-nyeregbe — fogalmazott pályázatában Gerstenkorn András, a tanösvény ötletgazdája.

A Kalászi kocsiösvény célja a „Kevélyeken megbúvó, sokak számára alig ismert érdekességnek, látnivalónak jól strukturált és igényesen tervezett útvonalba, később útvonalrendszerbe szervezése.” Gerstenkorn András szombaton bemutatta az ösvény részleteit, a Budakalász főépítészének és a képviselők egy részének az esős időjárás sem jelentett akadályt.

Közösségi terek és programok fejlesztésére összesen 10 millió forintos keretet határozott meg a képviselő-testület a 2023-as városi költségvetésben, 2024-ben pedig 13 millió forintra emelkedett ez az összeg.