9 °C

Budakalász

2020. február 29. szombat,

Hírek

 

Megjelent a “10 éves a város” kiadvány

2019. szeptember 06.

Budakalászt 10 éve nyilvánították nagyközségből várossá. Településünk a régi értékek és a saját identitás megtartása mellett egy főváros melletti faluból fejlett kisvárossá vált. A 10 év alatt sok minden változott a városban, érdemes egy pillanatra megállnunk és körülnéznünk.

Budakalászon az elmúlt 10 évben 45 utcában összesen 11 km úttest kapott aszfalt- vagy térkőborítást. Sikerült megvalósítani Berdó városrész csatornázását 2017-ben, az útépítését pedig következő évben. A régi, korszerűtlen rendelő helyére tágas, modern Egészségház épült 2013-ban. A legkisebb budakalásziak új bölcsődét kaptak, a Mályva utcai intézmény 2014-ben épült fel, s még ugyanebben az évben óvoda is épült, a Szalonka utcában. Hamarosan újabb óvodával és általános iskolával is büszkélkedhet a város: a Vasút soron a régi épület helyére új kerül, a Klisovác utcában, a Majdán-patak partján pedig gyönyörű, tájba illeszkedő új iskola várja majd a diákokat.

A harminc oldalas kiadványt az “ilyen volt – ilyen lett” elve alapján építettük fel. Az elmúlt tíz évben, a városi élet legkülönbözőbb területein készült felvételeket gyűjtöttük össze, s most szeretettel nyújtjuk a budakalászi polgároknak. Írtunk az intézményi fejlesztésekről, az Egészségház, a bölcsőde, az iskola, óvoda, az új utak építéséről, a Kálvária-dombi feltárásokról, a zöldfelületekről, parkokról, a sportról, a közösségi élet eseményeiről. Igyekeztünk a körülöttünk lévő, ismerős helyszínekről készült régi felvételeket elővenni, és párba állítani az elkészült fejlesztésekkel: bizony, látványos a változás! Ha a tíz évet vesszük, Budakalász Városa mintegy 8,8 milliárd forintot költött a beruházásokra” – osztotta meg Rogán László polgármester.

A posta már terjeszti az albumot, minden háztartásba kerül, de a nagyobb intézményekben is megtalálható szóróanyagként. Aki valami folytán mégsem találna példányt a postaládájában, ám szeretne, kérjük, jelezze igényét: info@budakalasz.hu.

A kiadvány letölthető: 

A  megjelentetett képeiből összeállított kiállítás anyaga megtekinthető szeptember-október folyamán a Kós Károly Művelődési Házban.