Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Megjelent a novemberi Hírmondó

2020. november 09.

A Budakalászi Hírmondó novemberi lapszáma online már elérhető.
Az újság a postaládákba várhatóan szerdától kerülhet.

A tartalomból:
– A Kálvária-telkek eladásáról; Megszólalnak Kóder György és Rogán László képviselők 
– Budakalászra költözhet a területet ellátó Pedagógiai Szakszolgálat
– Ismét aktív a Levendula Kör – tökfaragás kicsit másképp
– Karácsonyi meseíró-pályázat gyerekeknek
– Karácsonyi játék- és élelmiszergyűjtés a Hivatalban
– Büszkeségeink – magas rangú kitüntetést vehetett át Wágnerné Klupp Katalin, illetve Elekes Botond
– Kaptártól az asztalig – Burgyán Attila, a Telepi Suli magyar irodalom és történelem szakos tanára tíz éve méhészkedik – INTERJÚ
– Fucskó Miklós: Édenkerthelyiség – INTERJÚ

A Budakalászi Hírmondó novemberi számát ide kattintva olvashatja online>>

A Budakalászi Hírmondó lapszámaiba az alábbi közleményt helyeztük el utólag: 

A Budakalászi Hírmondó novemberi számának nyomdába kerülése után fontos központi korlátozó intézkedéseket
jelentettek be. A romló jár- ványhelyzet miatt az újságban meghirdetett események, rendezvények sajnos már nem kerülhetnek megrendezésre. A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár bezárta kapuit, ezért a Hírmondó 29., 31. és 32. oldalán jelzett
programok elmaradnak.

A budakalászi KözösJég megnyitásáról az újság 27. oldalán olvashatnak, de a most hozott rendelkezések értelmében a jégpálya a nagyközönség számára nem látogatható. A www.kozosjeg.hu weboldalon a csapatsport-programok további lehetőségeiről folyamatosan tájékozódhatnak.

A 25. oldalon olvashatják, hogy a 65 év feletti, illetve a 65. életévüket idén betöltő budakalászi lakosoknak idén is élelmiszercsomaggal készül az önkormányzat. A december elejére meghirdetett átadás elmarad, de az önkormányzat gondoskodik a házhozszállításról. A lisztet, tésztát, olajat, kristálycukrot, rizst, kávét, teát és szaloncukrot tartalmazó csomagokat november 30. és december 4. között a HÉV vonalától a Dunapart felé eső területen, december 7. és 11. között pedig a HÉV-től a Pilis irányába eső településrészen juttatjuk el a jogosultakhoz 8 és 15 óra között. Aki úgy érzi, hogy máshol nagyobb szükség lenne a neki járó tartós élelmiszerekre, kérjük, jelezze ezt a 06-70-331-7183-as, vagy a 06-26-340-266-os számon, ahol a csomag átvételével kapcsolatos egyéb kérdésekre is készséggel válaszolnak.

Sajnos a november 14-re meghirdetett harmadik zöldség-gyümölcs vásárt sem tudjuk megtartani, mert a Faluház parkolójában a 10 fős gyülekezési korlátozás nem tartható be. Mivel a kedvezményes vásároknak nagy sikere volt, jövő ősszel a budakalásziak ismét számíthatnak erre a lehetőségre. Mindezeken kívül az Alsó-Klenity fásításához készült terveket sem tudjuk bemutatni, illetve a november 13-ra hirdetett lakossági fórumot is el kell halasztanunk.

Szíves megértésüket köszönjük!
A Budakalászi Hírmondó
szerkesztősége