Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 19. vasárnap | Ivó, Milán napja

Hírek

 

Megjelent a Táncsics u. 1. alatti ingatlan hasznosítási pályázata

2023. szeptember 01.

Az Önkormányzat célja, hogy Budakalász szívében, üzleti hasznosítás mellett fenntartható, új közösségi hely jöjjön létre. Az idei közösségi költségvetésből első lépésben az udvar és annak környezete fog megújulni.

A közösségi költségvetésből zajló udvari fejlesztéssel párhuzamosan az ingatlanon elhelyezkedő épületek felújítását és meghatározott keretek közti, részben üzleti hasznosítását is célul tűzte ki a városvezetés. Első körben az ingatlan Táncsics utcai épületrészének hasznosítására vonatkozó pályázatot írta ki az Önkormányzat.

A városvezetés olyan vállalkozók jelentkezését várja, akik fantáziát látnak a budakalászi polgárokat megcélzó közösségi, illetve kulturális szolgáltatások (például könyvesbolt, kiállítótér, oktatási-nevelési), illetve ezeket kiegészítő szolgáltatások (például kávézó) kialakításában.

A pályázat kötelező eleme a helyi civil szervezetek számára biztosított helyiség kialakítása és rendelkezésre bocsátása. Az ingatlan HÉV-felőli részén található épületek esetében, ahol elegendő tér van például sportcélú funkciók befogadására, később újabb tenderkiírás várható. A Táncsics utcai épületrész hasznosítására kiírt pályázat a város honlapján elérhető, az ajánlatokat 2023. október 2-án 18 óráig várjuk.