Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Megjelent a Kálvária utca átépítésére vonatkozó nyílt beszerzési felhívás

2023. augusztus 25.

Budakalász Város Önkormányzata nyílt beszerzési eljárást hirdet a Kálvária utca járdaépítése, a burkolat szélesítése és parkoló építése tárgyában.

A beruházás célja, hogy a Kálvária utcát a gyalogosok és az autósok biztonságának szem előtt tartásával alkalmassá tegye a kétirányú autós közlekedésre. Ehhez az út szélesítésére és a hiányzó járdaszakasz megépítésére van szükség. A beruházás keretében új parkolóhelyek is épülnek.

A nyílt eljárás erre a linkre kattintva érhető el: https://www.budakalasz.hu/hirdetmenyek/beszerzes/

A május végén tartott lakossági fórum egyik fő témája a Kálvária utca forgalmi rendje volt. A városvezetés jelezte: a korábbi kétirányú autóforgalom visszaállítását akkor tartják lehetségesnek, ha a gyalogosok és az autósok számára egyaránt szavatolhatók a biztonságos közlekedés feltételei. A fórumon megfogalmazott célkitűzés szerint az ehhez szükséges beruházásoknak szeptember elejére kellene megvalósulniuk. A Kálvária utcában azonban a tervek véglegesítése az érintett lakókkal folytatott egyeztetések miatt elhúzódott. A pályázati kiírás alapján a kivitelezés szeptemberben elkezdődhet, a kivitelezőnek a munkaterület átadásától számítva 60 nap áll rendelkezésre, amibe a sikeres műszaki átadás is beleértendő. Az építési munkák alatt a Kálvária utcában az egyirányú közlekedés fennmarad.

A fenti beruházással párhuzamosan a Gyümölcs utca és a Berdó utca találkozásánál található kereszteződés átépítésére is sor fog kerülni. A beruházások megvalósulását követően a Kálvária utcában visszaállítható lesz a korábbi kétirányú közlekedés, a gyalogosok és az autósok számára is biztonságosabb körülmények között.