Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Megkezdődött a Gyümölcs és a Gerinc utca gyalogos összekötés kialakítása

2023. október 26.

Szenvedünk a városunkon átmenő forgalomtól, a gyakori dugóktól, de közútjaink forgalmának jelentős része helyi forgalom. A városon belüli autós közlekedés kiváltásának első lépése a biztonságos és gyors gyalogos közlekedés feltételeinek kialakítása.

A Berdó egykori városi ingatlanjainak eladásai azt a kevés átjárási lehetőséget is ellehetetlenítették, amelyek a korábbi szabályozási tervekben megvoltak. Az átgondolatlan településtervezés mellett ez az oka annak, hogy ezen a településrészen messzire esnek egymástól a gyors gyalogos lejutást, a HÉV-megállók megközelítését segítő átjárók. Az egyik még megmaradt keskeny önkormányzati telken most új gyalogos összekötés épül, hogy a Berdó lakói választhassanak az autóhasználat és a gyaloglás között.

A Gerinc és Gyümölcs utca között található keskeny, hosszú, másra nem igen használható önkormányzati telek eddig kihasználatlanul állt. Az 1273 négyzetméteres ingatlanról most elszállítják a korábban oda lerakott építési törmelékeket, a meglévő építményt elbontják. A területen megtelepedett, invazív növények helyére 19 díszfát és cserjét telepítenek.

Korábbi beszámolókban gyümölcsfák ültetéséről olvashattak, azonban a tervezők a helyben élők kérésére a gyümölcsfákat dísznövényekre cserélték. A területrendezés során füvesíthető talaj kialakítása is cél, a területet szárazságtűrő gyeppel ültetik be. A kivitelezők a szomszédos kertek intimitásának megőrzése érdekében takarásnak természetes nádszövetet használnak majd.