Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. október 05. szerda | Aurél napja

Hírek

 

Megnyerte a Liga Kupát a budakalászi férfi kézilabdacsapat!

2022. június 01.

15-14-es első félidő után 28-24-es győzelmet aratott a Schieszl-Budakalász együttese a Gyöngyös ellen, és ezzel megnyerte a férfi kézilabda Liga Kupát. A szinte végig izgalmas és küzdelmes találkozót telt ház előtt rendezték meg, és a nagyszerűen harcoló házigazdák megérdemelten emelhették a magasba a trófeát a lefújás után. 

Senki nem gondolta, hogy az idegenbeli egy gólos siker után hazai pályán könnyű dolga lesz a budakalászi csapatnak, és mindezt az első félidő is alakulása is megerősítette. Végig szoros volt az eredmény, egyik együttes sem tudott meglépni ellenfelétől. Nehezen indult be a gólgyártás, a kalásziak dolgát megnehezítette a sok kétperces kiállítás, de amikor nagyon kellett, mindig összekapta magát a társaság. A játékrész utolsó momentumaként Koncz dobott nagy gólt a bal felsőbe, így 15-14-es előnnyel térhetett pihenőre csapatunk.

A térfélcsere után aztán megtörtént az, amit már nagyon várt a lelkes szurkolótábor: a házigazda harcosabban és pontosabban kézilabdázott, és a 45. percben már 22-18-ra vezetett. A gyöngyösiek nem adták fel, és többször is megközelítették riválisukat. Csoknyai István vezetőedző legénysége nem engedte ki a kezéből az irányítást. Az 54. percben Holpert 26-22-re alakította az eredményt, öt perccel a vége előtt, Maracskó találata után pedig már öt gól volt a két együttes közötti különbség. Innen már nem volt megállás: a kalásziak másodpercről másodpercre jutottak közelebb az álom megvalósulásához, és végül a 28-24-es sikerrel el is hódították a Liga Kupát! A srácok nem sokkal később a magasba emelhették a trófeát, és a pezsgősüvegek is hamar előkerültek.

A budakalászi kézilabdázók nagyszerű évadot zártak: az NB I-ben elért nyolcadik hely mellett a Magyar Kupában bejutottak a négyes döntőbe, a csak magyar játékosoknak bizonyítási lehetőséget adó Liga Kupát pedig megnyerték. Olvasóink nevében is gratulálunk az eredménysorhoz!

Fotók: Budakalász Kézilabda Zrt.