Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. április 01. szombat | Hugó napja

Hírek

 

Megnyerte csoportját a budakalászi férfi kézilabdacsapat a Liga Kupában

2023. február 01.

Ügyesen vette az akadályokat és mind a hat meccsét megnyerve, csoportja élén végzett a budakalászi férfi kézilabdacsapat a Liga Kupa 2022/2023-as kiírásában.

A kalászi fiúk az A-csoportban küzdöttek a minél előkelőbb pozícióért, és előbb három idegenbeli találkozójukon gyűjtötték be a pontokat, majd hazai környezetben is érvényesítették a papírformát. Csoknyai István vezetőedző legénysége a Budai Farkasok otthonában 36:28, Szigetszentmiklóson 33:29, a Fejér-B-Á.L. Veszprém pályáján pedig 33:28 arányban győzött. Saját csarnokukban aztán a Szigetszentmiklós együttesét 36:29, a Budai Farkasok gárdáját pedig 31:26 arányban múlták felül a fiúk. Ezután következett a csoportkört záró hazai rangadó a veszprémiek ellen.

„Eddig hibátlan mérleggel rendelkezünk, így szeretnénk az utolsó mérkőzésünket is megnyerni és ezáltal a csoport élén végezni. Amennyiben sikerül, akkor a másik csoport negyedik, vagyis talán könnyebb ellenfelével találkozunk majd. A felkészülés második hetében vagyunk, folyamatosan végezzük a fizikális munkát, ezért valószínű a játékunk még mindig akadozni fog. A Liga Kupa küzdelmeket és az edzőmérkőzéseket szeretnénk felhasználni a februári Magyar Kupa meccsre, illetve a bajnoki folytatásra” – nyilatkozta a kezdés előtt Csoknyai István, vezetőedző.

Nos, a fiúk teljesítették a kérést, és a hatodik csoportmeccset is behúzták. Nem fulladt unalomba a meccs, ugyanis a kalásziak végül 26:25 arányban kerekedtek felül az örök rivális „kis Veszprém” ellen, és ezzel a csoport élén zártak. Koncz András 26, Papp Bence 24, Varjú Martin pedig 20 gólt szórt a csoportkörben.

Bízunk a sikeres folytatásban; annál is inkább, mert a csapat ebben a sorozatban egy évvel ezelőtt egészen az első helyig jutott!

Fotók: Budakalász Kézilabda Zrt.