Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Hamarosan megnyitja kapuit a budakalászi Közösségi Műjégpálya!

2022. november 25.

A tervek szerint a jövő szerdán nyitja meg kapuit a budakalászi Közösségi Műjégpálya, a Közösjég, a Lenfonó HÉV megálló közelében! Immár a 8. jeges szezon vette kezdetét. Az energiaválság a kalásziakat is sújtja: a tavalyihoz képest ötszörösére emelkedett az áramszolgáltatás díja. Ennek ellenére a Közösjégen a pályabérletek és belépőjegyek árai a tavalyi szezonhoz képest nem emelkedtek még a duplájára sem. Az egyesület tagjai továbbra is bíznak az összefogás erejében – jelentette ki a VIDRA SE elnöke, dr. Wettstein András. 

Jó hír, hogy ebben az évben is jelentős fejlesztések történtek a 600 négyzetméteres, sátorral fedett műjégpályán: a VIDRA SE TAO pályázati forrásából új hűtőcsőrendszer került beépítésre, mely a további üzembiztos működés feltétele.

– Nagy köszönet műjégpályánk műszaki vezetőjének Gebhardt Balázsnak, hogy az ezzel kapcsolatos műszaki, szervezési és kivitelezési feladatokat precízen és fáradhatatlan kitartással elvégezte – mondta honlapunknak a VIDRA SE elnöke, dr. Wettstein András. – A cserkészház hőszigetelésének és nyílászáró cseréinek jelentős része is elkészült, igy reményeink szerint még kellemesebb melegedőkkel tudjuk fogadni majd a korcsolyázni vágyókat és kísérőiket. A cserkészház termeiben öltöző, melegedő, büfé, valamint korcsolyakölcsönzési és korcsolyaélezési lehetőség is rendelkezésre áll. A felújítási munkák még zajlanak, reméljük, az ezzel járó apró kellemetlenségeket a jövő szezonra már mindenki feledni fogja a megszépült környezetnek köszönhetően. Köszönet a sok önkéntes cserkész és nem cserkész Vidra szülőknek és fiataloknak egyaránt, akik lelkesen segítettek az idei őszi előkészítő munkákban. A korcsolyapályát működtető szociális szövetkezet tagsága sok új fiatal munkatárssal bővült, akik szeretnének minél több korcsolyás vendéget örömmel szolgálni. A Fiatalok és Cserkészek Közösségi Programjait Szolgáló Szociális Szövetkezet rövidített, nem hivatalos nevén a FECSKE Szoc. Szövetkezet vezetője, Kékesi Márton évek óta kitartóan és eredményesen dolgozik, hogy a műjégpálya pénzügyi szempontból is stabilan működhessen, köszönet érte minden fiatal és idősebb korcsolyás nevében.

Az idei energiaválság a műjégpályák fenntartható működését is leküzdhetetlen anyagi nehézségek elé állította. Így például Csongrád megyében Budakalásznál jóval nagyobb városok (Szeged és Makó) korcsolyapályái nem nyitnak ki idén. A budakalászi műjégpálya esetén is a tavalyihoz képest ötszörösére emelkedett az áramszolgáltatás díja. Ennek ellenére a budakalászi Közösjégen a pályabérletek és belépőjegyek árai a tavalyi szezonhoz képest nem emelkedtek még a duplájára sem, szemben más budapesti műjégpályák áraival. Ez a törvényi szabályozások változásának és a VIDRA SE sikeres TAO pályázatának köszönhető. A több mint 6 éve eredményesen működő budakalászi Vidrák jégkorongcsapata immár 4 korosztályban is részt vesz a Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságaiban. A Vidrák jégkorongcsapatához tavasszal 5 új fiatal edző is csatlakozott, akik nagy örömmel hívnak és várnak új hokizni vágyó gyermekeket már 5 éves kortól 10-12 éves korig! Köszönet a Vidrák edzőinek és vezetőedzőnknek, Gál Tamásnak az évek óta kitartó és lelkes munkájáért!

Jelentkezés és további információ a www.vidrajegkorong.hu honlapon.

Felhívjuk a helyi és környékbeli iskolák és óvodák figyelmét, hogy használják ki e közeli és más korcsolyapályákhoz képest rendkívül kedvezményes korcsolyázási lehetőséget, melyre kiváló lehetőség nyílik a testnevelés órák keretében március 15 -ig! A rendszeres pályabérlettel támogatják az oktatási intézmények és a szülők a helyi műjégpálya működését és fenntarthatóságát. Kérjük, éljenek ezzel a helyi lehetőséggel, mert csak a teljes kihasználtsággal biztosítható a korcsolyapálya további működése a következő évekre! További TAO és egyéb támogatásokat is köszönettel fogad a VIDRA SE, és ezúton is köszönjük az elmúlt évek támogatásait.

A műjégpálya nyitva tartásról és árakról a www.kozosjeg.hu honlapon található további információ.

Köszönjük a budakalászi önkormányzat jelentős támogatását, mellyel TAO pályázataink sikeréhez hozzájárult az elmúlt években. Reményeink szerint mindezen összefogás és együttműködés által hosszútávon biztosítható lesz Budakalászon a gyermekeket rendkívül sokoldalúan fejlesztő téli sportolás lehetősége és több felnövekvő generáció számára fog még örömet okozni a budakalászi Közösjég!