Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Megrongálták az esőbeállót

2019. szeptember 13.

A Lenfonó HÉV-megállóba 2018 decemberében helyezte ki a MÁV-HÉV Zrt. az új esőbeállót, és háromnegyed évre rá, szeptemberben összetörték. Aki közterületen rongál, nemcsak értelmetlenül kárt okoz, de megsérti a közösségi együttélés szabályairól alkotott önkormányzati rendeletet is, ami miatt elmarasztalható.

A megrongált esőbeállót a közlekedési társaság helyrehozatja. Sajnos a HÉV-megállók területén elkövetett rongálás nem egyedüli eset. Visszatérő probléma továbbá a graffitizés: egy alkalommal a szentistvántelepi megállóban elhelyezett, fafaragásosokkal díszített térképet firkálták össze. A festék csak speciális eljárással, rendkívül költségesen távolítható el, a tettes ellen eljárás indult.

A közlekedés során legyünk elővigyázatosak, és vigyázzunk közös értékeinkre is: az új utcabútorok, biciklitárolók, beállók épségére, a közterületek rendezettségére, tisztaságára. A MÁV-HÉV Zrt. 2018-ban kezdte a budakalászi megállók fejlesztéseinek kivitelezését, azóta megújította mindhárom budakalászi HÉV-megálló bútorzatát.

A városunk számára hatalmas előny, hogy pusztán kötött pályás közlekedéssel a főváros frekventált közlekedési csomópontjai kevesebb, mint fél óra alatt elérhetők. A közlekedési társaság H5-ös HÉV-vonalon az ország legsűrűbb vasúti követését biztosítja, 99%-os menetrendtartással.