Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Mégsem zárnak be tömegesen a benzinkutak augusztus 19-én és 20-án

2022. augusztus 18.

Elmarad a független töltőállomások hétvégére tervezett tiltakozó akciója, de lehetnek olyan benzinkutak, amelyek tiltakozó üzemszünetet tartanak– tájékoztatott a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ). A tagság többsége végül úgy foglalt állást, hogy a tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak.

A döntés előtt a kis benzinkutak tulajdonosai ígéretet kaptak arra, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig kifizetik a veszteségeik csökkentésére júliusra járó állami támogatást. A kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások ugyanis nem kapták meg a hatósági árak miatt keletkező veszteségeik csökkentésére a literenként húsz forintos állami támogatást. A szövetség vezetője, Egri Gábor elmondta, nem szavazták meg, hogy mindenki zárjon be, de „nincs frakciófegyelem, mindenki a lelkiismerete szerint dönt”.

A budakalászi BSS benzinkút illetékese korábban jelezte, hogy ők nem zárnak be, Budakalászon biztosan zavartalan lesz a kiszolgálás.

fotó: unsplash.com