Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Megszépül a Budai út első szakasza

2017. szeptember 27.

Az ősz folyamán két nagy útépítési projekt is indul a városban. A napokban kezdődött Klenity városrész fejlesztésével közel egyidőben indul a Budai út rekonstrukciója.Budai_ut_elso_szakasz_2

A Budai út felújítását az önkormányzat időben és térben három lépcsőben végzi majd el 2017 és 2019 között. Az első fázis a napokban kezdődik és a Barát-patak – Fő tér közötti szakaszt, a második ütem 2018-ban a Petőfi teret, a harmadik szakasz pedig 2019-ben a Kálvária és az Ady Endre utca közötti részt érinti.

A felújítással az Önkormányzat célja, hogy a városközpont zöldterületekben gazdag, színes, izgalmas tér lehessen. A sváb építészeti jegyeket hordozó óváros műemlék épületei is méltó környezetbe kerülhetnek majd így. A fejlesztésekkel közösségi terek is épülnek térköves járdával, vízelvezetéssel, parkolókkal, padokkal, zöld és virágos növényekkel, fákkal és pihenőparkokkal. A lakosság a felújítással kapcsolatban korábban háromféle terv közül választhatott és mondhatta el a véleményét, így született meg a végleges verzió.

A Budai út első szakaszának felújítása 2017. október 2-án, hétfőn kezdődik. Ennek keretében szélesítik a északi parkoló patak felöl járdákat, burkolatokat cserélnek, megépítik a vízelvezető rendszert, út menti zöldfelületeket hoznak létre, szabályos parkolóhelyeket alakítanak ki és megvalósítják a  Posta köz teljes rekonstrukcióját. A munkálatokra 102 millió forintot biztosít az Önkormányzat. A kivitelezés várhatóan két hónapot vesz majd igénybe és az időjárás függvényében november végére fejeződik be.

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK

A felújítás első lépéseként a Barát-patak és a Budai úti bölcsőde közötti mintegy 80 méteres szakaszt újítja fel a munkálatokkal megbízott vállalkozó. Az útszakasz mindkét oldalán járda, felszín alatti vízelvezetők és parkolóhelyek épülnek az árok helyén.

A gyalogosforgalom valamelyik oldalon folyamatosan működik majd. A környékbeli lakók a kivitelezőtől kaphatnak személyre szóló és napi szintű tájékoztatást. Az autós forgalom korlátozását a munkálatokkal összhangban végzi a vállalkozó, melyről a tervtérkép – a Közút jóváhagyását követően – a napokban jelenik majd oldalunkon.

A bölcsődébe érkezőket kérjük, hogy az átmeneti időszakban az Egészségháznál, illetve a gyógyszertárnál kialakított meglévő parkolókat használják, valamint a parkolási időt minimalizálják a torlódás kiküszöbölése érdekében.

Kérjük, hogy a forgalomra vonatkozó előírásokra fokozottan és folyamatosan figyeljenek mind gyalogosan, mind pedig közlekedési eszközzel a felújítás teljes időtartama alatt. Egyben kérjük a környéken közlekedők türelmét és megértését a beruházással kapcsolatban.

Az Önkormányzat bízik abban, hogy a felújítást követően megelégedéssel használják majd a megszépült Budai utat.