Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. október 15. péntek | Teréz napja

Hírek

 

Megújul a Budakalászért Közalapítvány

2020. május 10.

Az őszi önkormányzati választások eredménye után Kroó József, a Budakalászért Közalapítvány elnöke felajánlotta lemondását, melyet dr. Göbl Richárd polgármester elfogadott. A kuratórium és az ellenőrző szervezet korábbi tagjai a napokban ugyancsak lemondtak megbízatásukról, így Budakalász közel harminc évvel ezelőtt létrehozott közhasznú alapítványa teljesen megújul.

A városvezetés szeretne új lendületet adni a közalapítványi célok megvalósulásának. Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán az önkormányzat által adott pénzekből működjön és támogassa az arra érdemes kezdeményezéseket, hanem cégek, magánszemélyek megkeresésével külső forrásokat is be tudjon vonni a közhasznú munkába és motorja legyen a helyi közösségi élet megújulásának.

A polgármester az alapító képviseletében a kuratórium elnökének dr. Deutsch Norbert orvos-menedzsert, a kuratórium további tagjainak Andrejszki Judit előadóművészt, Kamp Alfréd tanár, oktatási szakembert, Köves Ferenc szociális munkás, mentálhigiéniás szakembert és dr. Szabó Zsuzsanna fodrász, etnográfust kérte fel. A Felügyelő Bizottság vezetésére dr. Csink Lóránt jogászt, a munkában való részvételre pedig Bors Katalint és Borsos Zsoltot kérte fel a polgármester. A felkérést mindannyian elfogadták. A testületi tagok hivatásukban és a helyi közéletben egyaránt ismert és elismert budakalászi polgárok, alapítványi feladataikat mindannyian társadalmi megbízatásban látják majd el.

A Budakalászért Közalapítvány megújítása az új városvezetés munkába állása kezdetétől napirenden volt. A város bevételeit érintő központi elvonások, illetve a járvány okozta krízis azonban felgyorsította a munkát. Több magánszemély és cég jelezte ugyanis, hogy az önkormányzat mellett ők is részt kívánnak venni a válság miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásában. Néhány magánszemély pedig azt ajánlotta fel, hogy a gépjárműadójuk eddig helyben maradó részének megfelelő összeggel segítenék a fontos helyi ügyek megvalósulását.

A Kuratórium és a Felügyelő Bizottság felkért tagjai már túl vannak az első informális megbeszéléseken, hiszen a járvány okozta krízishelyzetek gyors segítséget igényelnek. Az alapítvány konkrét terveiről és a közeljövőben várható akciókról rövidesen részletesen is beszámolunk.

Köszönjük mindenkinek, aki a szociális célú helyi programok megvalósítását adománnyal szeretné segíteni, vagy adója 1%-át a helyi ügyek támogatására ajánlja fel.

A Budakalászért Közalapítvány bankszámlaszáma: Takarékbank Zrt. 65700079-10131817