Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Megújul az élelmiszer- és vasbolt épületének homlokzata

2018. október 18.

A Budai út felújításával összhangban a Barát patak felett átívelő kishíd kapott nemrég új korlátot, igazodva a megszépült új környezethez.

Az Önkormányzat most a frekventált helyen lévő élelmiszer és vasbolt épületén végez külső felújítást. A két üzlet régóta szolgálja ki a helyiek igényeit. Az idő azonban eljárt felettük, időszerű a renoválás.

Az épület külső vakolata, lábazata és tetőszerkezete újul meg most. A homlokzat megjelenését Turi Attila főépítésszel egyeztetve  alakítják ki. Az épületet világosszürke színre festik, valamint felújítják a kirakatokat, a sérült lépcsőket és a bejárati portálokat. Kijavítják a korábbi közlekedési balesetben megrongált bejáratot is.

Ezzel párhuzamosan az elöregedett tető csaknem egyharmad részét teljesen kicserélik, új tartó lécekkel, fóliával és cserepekkel ellátva a szerkezetet. A tető felújítással megszűnnek a visszatérően jelentkező beázások. A kirakatok és ajtók körül szürke stukkók lesznek majd láthatók. A munkák teljes költsége megközelíti a hárommillió forintot.

A munkálatok ideje alatt a járda részleges lezárása várható, az üzletek nyitvatartása folyamatos, működésük zavartalan.

A munkálatok várhatóan november elején fejeződnek be.

Az Önkormányzat kérte a Budai út felújított részén a tulajdonosokat, hogy lehetőség szerint ők is csatlakozzanak az épületszépítéshez.

Így a Budai út 13-ban működő ékszerész üzlet tulajdonosa is felújíttatta homlokzatát és az üveges is felújítást tervez, a jó példa ragadós.