Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Megújul a Cserkészház

2022. szeptember 08.

Pályázati forrásokból és az önkormányzat anyagi támogatásával elindult a Cserkészház régóta várt felújítása. Az 1111. számú Szent István Cserkészcsapat budakalászi otthona hosszú évek alatt és rengeteg közösségi munkával, lelkesedéssel épült, de a befejezés évek óta váratott magára. A városvezetés kezdeményezésére az ingatlan jogi helyzete végre rendeződött, így a sikeres pályázatok után szeptember elején elindult az épület külső-belső felújítása. Az építkezést úgy szervezik, hogy az ne akadályozza majd a korcsolyapálya működését.

Az 1111. számú Szent István Cserkészcsapatról

Idén ősszel ismét tagfelvételt hirdet a budakalászi 1111. számú Szent István Cserkészcsapat. Az ország egyik legnépesebb cserkészközössége jelenleg is több mint 400 budakalászi gyermek testi-lelki neveléséről gondoskodik. A cserkészet önkéntes, politikamentes, ifjúságnevelő mozgalom. Célja egy jobb világ építése. Küldetésükként a fiatalok nevelését tartják, azt, hogy gyerekként és majd felnőttként is építő szerepet vállaljanak a társadalomban. Sík Sándor így határozta meg a magyar cserkészet legfőbb célját: a fiatalokat támogatni kell abban, hogy ki tudják bontakoztatni teljes fizikai, szociális, szellemi és lelki adottságaikat, miáltal egyházuk, közösségük, nemzetük és az egész emberiség értékes és felelősségteljes tagjai lesznek. Ez a mai napig érvényes.

Elsősorban a második osztályt kezdő gyerekek jelentkezését várják, de idősebbek is csatlakozhatnak. A jelentkezés határideje 2022. szeptember 15. Az elbírálásra, az őrsök összeállítására szeptember végéig kérnek időt. Az őrsgyűlések október elejétől kezdődnek. A toborzással kapcsolatban további információ itt olvasható.

Megújul a Cserkészház. Az építkezést úgy szervezik, hogy az ne akadályozza a korcsolyapálya működését.