Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Megújul a Faluház hátsó udvara és a kert

2024. március 07.

Hétfőn elindul a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár hátsó udvarának teljes rekonstrukciója. Az Európai Unió közel 300 millió forintos támogatását Budakalász pályázaton nyerte el.  A beruházás során megújul a teljes zöldfelület, pergolasor, korszerű színpad és nézőtér is épül.

Március 11-én hétfőn a munkaterület átadásával elindul a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár hátsó udvarának rekonstrukciója. A beruházás során megújul a teljes zöldfelület, pergolasor, korszerű színpad és 200 fős nézőtér épül. Az építési munkálatok kiterjednek a színpadot kiszolgáló infrastruktúra megépítésére is.

Építés, tájépítészeti feladatok és színpadtechnika

Az építésen túl tájépítészeti feladatok lesznek, és a projekt kiterjed a színpadtechnika eszközeinek beszerzésére is. A beruházás az Európai Unió támogatásával (TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00032) valósul meg. Az elnyert támogatási összeg 298 660 354 forint, mely magában foglalja az előkészítés és lebonyolítás valamennyi költségét.

A munkálatok november közepéig tartanak

A munkálatok az ütemezés szerint 240 napig, legkésőbb november közepéig tarthatnak. Ez idő alatt Faluház és a Könyvtár is folyamatosan nyitva tart.  A Faluház hátsó udvara és kertje értelemszerűen munkaterület lesz.  A Könyvtár előtti kis parkolót és a hátsó bejáratot sem tudjuk használni majd, mivel a munkavégzés alatt ezek felvonulási területté válnak. Az első parkolóból azonban zavartalanul eljuthatunk a Könyvtárba és a Zeneiskolába is.

A Klinger Henrik utca felől új parkolóhelyek érhetők el

Csütörtök délutánonként a Mentáskert Piac a Zeneiskola mögött, már a Lenfonó (talajszennyezéssel nem érintett) területén kialakított új helyszínen várja a vásárlókat. A Faluház első parkolójából a Zeneiskola melletti kapun keresztül lehet gyalogosan elérni a Mentáskertet. Az új helyszín közelében az Önkormányzat parkolóhelyeket is kialakított, hiszen az átépítés után sem lesz lehetőség a Faluház korábban „puffer parkolónak” használt hátsó udvarára autóval behajtani. A Klinger Henrik utca felől megközelíthető Tűzoltóság épülete közelében kialakított új parkolóhelyek a Faluház rendezvényeire vagy a Zeneiskolába érkezők számára is rendelkezésre állnak.

A Klinger Henrik utca felől megközelíthető Tűzoltóság épülete közelében kialakított új parkolóhelyek a Faluház rendezvényeire vagy a Zeneiskolába érkezők számára is rendelkezésre állnak.