8 °C

Budakalász

2019. április 20. szombat , Tivadar napja

Hírek

 

Megújul a Művelődési Ház bejárata

2019. március 11.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár terültén egész évben kiemelt, nagy forgalmú városi sport- és kulturális rendezvényeket szerveznek. A jelentős látogatottság miatt fontos a Ház megfelelő infrastruktúrájának biztosítása. Ezért az Önkormányzat folyamatosan elvégzi az aktuális felújítási feladatokat a Házban. Az elmúlt öt évben, mintegy 50 millió forintot fordított a város a Ház különböző felújítási munkálataira. Így elvégezte a teljes tetőfelújítást cserépcserével, a homlokzat és lábazatfelújítást, az alsó mosdó rekonstrukcióját, a faszerkezet külső és belső lazúrozását, a nyílászárók festését, a díszterem, az emeleti folyosó újraburkolását és a lépcsőfelújítást is.

A könyvtár épületének oldalán elhelyezkedő bejárati kaput 23 évvel ezelőtt telepítették, így ennek felújítása kerül most sorra. Miután a tartóoszlop talapzata megsüllyedt, azt újra alapozzák, vasalattal erősítik meg. A fa bejárati kaput szintén felújítják, ennek korhadt elemeit kicserélik. A következő feladat pedig a hátsó két parkoló közötti átjáró megsüllyedt burkolatának felújítása lesz. Ezt a munkát a kapufelújítást követően végzik majd el.

A karbantartás mintegy egymillió forintot tesz ki. A város a saját forrásból megvalósuló fejlesztések mellett folyamatosan figyeli és kihasználja az elérhető pályázati lehetőségeket is.

Kérjük, körültekintően közlekedjenek a munkálatok idején az érintett járdaszakaszon.