Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Megújuló testvérvárosi kapcsolatok

2021. július 07.

Amint a járványhelyzettel járó utazási korlátozások lehetővé teszik, Budakalász városvezetése szeretné felélénkíteni a testvérvárosi kapcsolatokat. Az elmúlt évtizedekben Budakalász a nemzeti összetartozás jegyében Erdélyben Lövétével, a Délvidéken pedig Adával létesített testvérvárosi kapcsolatot.

Az elmúlt húsz évben a két település polgárai közös kulturális és sportrendezvényeket szerveztek, diákcsoportok és a városvezetők csereutazásokon vettek részt. Az együttműködés azonban a Covid-járvány és az utazási korlátozások miatt az elmúlt évben sajnos szünetelt. Most a járványhelyzet javulásával Mihály Dénes lövétei polgármester és dr. Göbl Richárd szeretnének új tartalmat és lendületet adni a lövétei és a budakalászi családok, fiatalok kapcsolatának, ezért 2021 szeptemberében Budakalászon vendégül látnak 10-15 lövétei fiatalt és kísérőjüket. Az elszállásolást a helyi családoknál oldanák meg, és a szervezett programok keretein belül ellátogatnának a szeptember 12-én pápai misével záródó Budapesti Eucharisztikus Kongresszus ifjúsági napjára.

Július folyamán dr. Göbl Richárd családjával Erdélybe látogat egyrészt, hogy személyesen is találkozzon Lövéte polgármesterével, másrészt pedig, hogy személyesen adja át meghívását a lövétei fiataloknak.

Borítókép: Lövéte látképe (Egyed József fotója)