Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. április 01. szombat | Hugó napja

Hírek

 

Megújult a Luppa-szigeti komp

2022. szeptember 30.

Ősszel különösen szép a Luppa-sziget, kiváló családi program a sziget bejárása vagy a körbehajózása. Az új kompon akár egy nagyobb baráti társaság is kényelmesen elfér.

A Lupa Egyesület felajánlásából épült meg a 12 fő szállítására alkalmas alumínium hajótest, valamint az engedélyeztetés hosszú eljárását is az egyesület intézte el. A hajómotor beszerzése pályázat útján a Magyar Állam, Tugyi László révész és az Önkormányzat közreműködésével valósult meg.

Októberben a komp reggel 7:00-tól 17:00-ig óránként közlekedik a Luppa-sziget és az Ebihal büfé között. Felnőtteknek az oda-vissza út 1000 Ft, iskolás korú gyerekeknek 900 Ft, 6 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes.

A 12 fős komppal lehetőség van a Luppa-sziget körbehajózására. A szigetkör része a vízállástól függően a Tündér-sziget meglátogatása, rövid megálló és pihenő az Egyfás-szigeten, áthajózás a Megyeri híd alatt, mindez igény esetén idegenvezetéssel. A révész évtizedek óta üzemelteti a kompot, kivételes tudása van a környékről. A sziget környezete egyedülálló, aki még nem látta, érdemes egy baráti társasággal, családdal körbehajózni. A szigetkör ára 8000 Ft.

Baráti társaságokat két átkelés között Szentendrére is elszállít a rév utasok létszámától függetlenül 10000 Ft-ért, akár kerékpárokkal együtt.

Egyedi kérésekkel keressék Tugyi László révészt, az elérhetősége: 06202657707

A rév az Ebihal büfétől indul, ahol italok mellett meleg rétest is kaphatunk.

Tugyi László évek óta üzemelteti a révet, jól ismeri a szigetet és a környéket.

Az Egyfás-szigeten a régi fa mellett már az új fát is elültették a helyiek.

Az utazás során kis szerencsével hódokat is láthatunk.