11 °C

Budakalász

2019. április 24. szerda , György napja

Hírek

 

Megújult játékok, parkosítás, új burkolatok – hatmilliós felújítás a szentistvántelepi játszótéren

2019. február 08.

Budakalászon a parkok, sétányok, közösségi terek mellett hét játszótér is rendelkezésre áll a kisgyermekes családok számára. (Lásd korábbi írásunkat: itt)

 

A Martinovics utca – Széchenyi utca sarkán lévő játszótéren is rendszeresen gyűlnek össze a környékbeli gyerekek, családok, diákok. Központi, iskola melletti fekvése különösen népszerűvé teszi a helyszínt. Tavaly a Béke sétányon lévő és a Rigó utcai játszóterek újultak meg, idén ez a közkedvelt helyszín kerül sorra.

Az itt lévő eszközök a rendszeres karbantartás mellett is avultak az évek során, frissítésük időszerűvé vált. Most több mint hatmillió forintból újítják fel a játszóteret az Önkormányzat megbízásából. Új játék lesz a többi játszótéren is sikeres fészekhinta. A padok alá viacolor burkolatot építenek, a szegélyeket kicserélik, a homokozóba új geotextília és friss homok kerül.  Megújul a műfüves burkolat és a gyepfelületet is helyreállítják. A meglévő játszóeszközöket javítják és újra festik.

A jó idő beköszöntével már a megújult eszközöket és a frissen parkosított teret használhatják majd a látogatók, kicsik és nagyok.