Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Megújultak a budakalászi intézmények világítási eszközei

2023. június 09.

A napokban befejeződött a budakalászi intézmények világítás-korszerűsítési projektje. A több mint 7 millió forint értékű fejlesztésnek köszönhetően megújultak a városi intézmények világítási eszközei: a meglévő eszközöket energiatakarékos fénycsövekre, illetve izzókra cserélték, valamint új, korszerű lámpákat, reflektorokat is felszereltek.

A több hónapos munka még az ősszel indult. Az Önkormányzat a jelentősen megnövekedett energiaárak miatt felmérte valamennyi intézményének világítási eszközeit és úgy döntött, hogy a meglévő eszközöket energiatakarékos fénycsövekre, illetve izzókra cseréli. A Polgármesteri Hivatal munkatársai több mint 1600 új világítási eszközt szereztek be. Ezt követően az izzókat kiosztották az intézményi gondnokoknak, akik kicserélték azokat, a neonos fénycsövek ledes fénycsövekre való átkötésére pedig a beszerzési eljárás során legkedvezőbb ajánlatot adó villanyszerelővel kötöttek szerződést. A munkálatokat az intézmények zavartalan működése miatt többnyire éjszaka és hétvégén végezték el és az eredetileg tervezett határidőre, május 31-re sikerült a végére érni.

A projekt a Telepi Óvodát, a Nyitnikék Óvoda tagintézményeit, a Budai úti bölcsődét, a Kalászi Idősek Klubját, a Polgármesteri Hivatalt, a Faluházat, az Egészségházat, valamint a Viola Egyesület és az Egészségklub által használt helyiségeket érintette.

A fejlesztés indokolt volt és már rövid távon is megtakarítást jelent az energiaköltségek tekintetében. A projektre az Önkormányzat biztosított forrást a költségvetésben. Az izzók és a fénycsövek beszerzése 4,3 millió forintba került, a villanyszerelési munkálatokért pedig 3,1 millió forintot fizetett a város.

A jelentős rezsiköltség-megtakarítás lehetősége miatt Budakalász tavaly novemberben belevágott a közvilágítási rendszer korszerűsítésébe is, erről ITT írtunk bővebben.