Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 28. szerda | Elemér napja

Hírek

 

Megvédte magyar bajnoki címét Villám Lilla és Nagy-Szombathelyi Szandra a Lupa-tónál!

2022. augusztus 08.

Megvalósult az álom: megvédte magyar bajnoki címét a Villám Lilla, Nagy-Szombathelyi Szandra páros a strandröplabda országos bajnokság döntőjében! A Lupa Beachen megrendezett rangos viadalon a férfiaknál is a tavalyi győztes duó, azaz Hajós Artúr és Stréli Bence diadalmaskodott. A Budakalászhoz ezer szállal kötődő Villám Lilla másodszor lett ob-győztes.

A magyar strandröplabda legjobbjai mérték össze egymással a tudásukat az elmúlt hétvégén a budakalászi Lupa-tónál. Már szombaton is egymást érték az izgalmas mérkőzések, vasárnap aztán az elődöntők és a helyosztók következtek a sorban. A nőknél az egyik elődöntőben megismétlődött a gyenesdiási ob-forduló fináléja, és a szakemberek szerint ez egy előrehozott döntő volt a bajnoki címvédő Nagy-Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, illetve a trónkövetelő Gubik Hanna és a 2020-as ob-győztes Vaida Beáta között. Az első szett nagy csatában lett a Vasas párosáé, aztán jött az egyenlítés és a döntő játszma, aminek a végét a címvédő bírta jobban. A másik ágon viszont bombameglepetés született: az előző napot is rosszul kezdő Vasvári Eszter és testvére, Zsófi ugyanis az első játszmában mindössze 10 pontot szerzett, és bár a másodikra már „felébredtek” a lányok, vezettek 18:15-re is, a mindössze 16 éves Kun Stefi és a még nála is egy évvel fiatalabb Szabó Annakét szettlabdát hárítva innen is fordított és bejutott pályafutásuk első felnőtt ob-fináléjába. Utóbbi, aki november végén ünnepli 16. születésnapját, minden idők legfiatalabb ob-döntőse lett.

A női bronzmeccsen helyenként már úgy tűnt, hogy magukhoz térnek a Vasvári testvérek, de végül Vaida és Gubik nem engedte ki a kezéből a sikert és megérdemelten nyerte meg a bronzcsatát. A női döntőben váratlant húzott a címvédő: nem Szabót, hanem Kunt kezdték el bombázni a nyitásokkal és ez bizony alaposan meglepte a két ifjút, akik így elég simán elvesztették az első szettet a hunvolley.hu beszámolója szerint. A másodikban már valamivel jobban tartották magukat, azonban végül így sem forgott veszélyben Vecsey Fanni „legfiatalabb bajnok” titulusa, aki két éve, 17 évesen és alig több mint egy hónaposan lett ob-győztes. Nem így Lutter Eszter ob-győzelmi rekordja, ugyanis hatodik sikerével Szombathelyi Szandi behozta őt az örökranglistán.

„Ebben a szezonban is volt egy hullámvölgyünk, de a döntőre összeálltunk, és elértük azt, amiért jöttünk – nyilatkozták a lányok a finálé után. –  Elsősorban mentálisan kellett felkészülnünk, hittel és önbizalommal ideállni, hogy meg tudjuk nyerni a tornát és vele a magyar bajnokságot. Az elődöntő megnyerése nagy lökést adott nekünk, a döntőben pedig sikerült végig kézben tartani az irányítást.”

Bár az országos bajnokság befejeződött, legjobb strandröplabdázóink még nem mehetnek szabadságra, mert ezen a héten, csütörtöktől vasárnapig, ugyancsak a Lupa Beachen rendezik az FIVB Futures-tornát 10 magyar páros részvételével.

Fotók: hunvolley.hu

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (LUPA BEACH)

Férfiak, elődöntő:
Hajós, Stréli–Papp, Soós 2:0 (13, 17)
Kiss, Rása–Mikuláss Koch, Szabó V. (14, 21)
Bronzmérkőzés:
Mikuláss Koch, Szabó–Papp, Soós 2:1 (15, –14, 13)
Döntő
Hajós, Stréli–Kiss, Rása 2:0 (14, 18)

A végeredmény:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)
2. Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr)
3. Mikuláss Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Gödöllői RC)
4. Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball SC)

Nők, elődöntő:
Kun, Szabó Anna–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (10, 21)
Szombathelyi, Villám L.–Gubik, Vaida 2:1 (18, –17, 12)
Bronzmérkőzés:
Gubik, Vaida–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (18, 17)
Döntő:
Szombathelyi, Villám–Kun, Szabó 2:0 (8, 14)

A végeredmény:
1. Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas)
2. Kun Stefánia (SRSE), Szabó Anna (Gödöllői RC)
3. Gubik Hanna (Beach Sport), Vaida Beáta (Eötvös DSE)
4. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE)